Предстоящ мач:

ЦСКА 1948 - Ботев

ЦСКА 1948 - Ботев

От Президентството: Г-н Румен Радев благодари за поканата да присъства на пловдивското дерби, вече 110 години Ботев утвърждава ценностите на физическото възпитание и спорта

От Президентството на Република България изпратиха писмо до Ботев (Пловдив) по повод отправената покана към Президента г-н Румен Радев да присъства на дербито на Пловдив. Ето и съдържанието на писмото:

Уважаеми Господин Зингаревич, 

От името на президента на Република България г-н Румен Радев, изказвам искрена благодарност за изпратената до него покана да присъства на дербито между отборите на ПФК Ботев Пловдив и ПФК Локомотив Пловдив. Като държавен глава президентът г-н Румен Радев винаги ще подкрепя всяко достойно усилие за нови успехи в областта на спорта и каузата българските деца и младежи да спортуват активно.

Вече 110 години, най-старият футболен клуб в България Ботев (Пловдив) не само развива и отстоява принципите на честната игра, но и утвърждава ценностите на физическото възпитание и спорта. Ентусиазмът, с който възпитаниците на Първа мъжка гимназия и Френския колеж полагат основите на футбола в града под тепетата, бързо дава резултати. Школата на футболния клуб създава легенди, които не само представят България десетилетия наред, но и до днес продължават да са достоен пример за подражание на младите футболни таланти.

Със съжаление трябва да Ви информирам, че натоварената програма на държавния глава възпрепятства неговото участие в най-голямото футболно дерби в страната.

Използвам случая, от името на президента на Република България г-н Румен Радев, да отправя към Вас и стотиците хиляди ревностни „жълто-черни“ привърженици най-сърдечни пожелания по случай 110-тата годишнина на Ботев (Пловдив), а на всички спортисти, деятели и ветерани на футболния клуб да пожелая крепко здраве, спортен хъс за нови постижения и още много шампионски титли.

С уважение, 
Димитър Стоянов
Главен секретар на Президента на Република България

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!