Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Още четири „канарчета“ от школата подписаха първи професионални договори с Клуба

Още четири „канарчета“ от „жълто-черната“ школа подписаха първи професионални договори с Клуба. Това са Георги Купенов, Рангел Игнатов, Борис Тютюков и Емил Камберов. Талантите са част от шампионския отбор на Иван Кочев, който само преди няколко дни спечели Републиканското първенство за набор 96. В края на месец май подписа си под контракт с Ботев сложиха още трима футболисти от тима на Кочев – вратарят Мартин Димитров, защитникът Никола Марин и халфът Валентин Томов.

Георги Купенов е роден на 24 февруари 1997 година в Бургас. Висок е 185см. и играе на позицията централен защитник. Бургазлията е със силен ляв крак. Като юноша е играл за Черноморец (Бургас), а през 2013г. акостира на базата в „Коматево“. Купенов е преминал през всички формации на националния отбор на България.

Рангел Игнатов е роден на 6 април 1997 година в Пловдив. Висок е 175см. и се подвизава по двете крила, със силен десен крак. Юношеската му кариера стартира в Марица, а след това преминава в УФК „Васил Левски“. Следват по една година във Векта и Евроколеж преди през 2014 година да премине в „жълто-черния“ тим.

Борис Тютюков е роден на 28 октомври 1997 година в София. Висок е 186см. и може да играе както като крило, така и като нападател. Тютюков играе добре и с двата крака и затова често сменя позицията си на терена. Въпреки че е роден в столицата, младокът е бил само в пловдивски школи. Първите си крачки прави в академията на Марица, а от 2010 година насам е в школата на Ботев.

Емил Камберов е роден на 7 април 1996 година в Пловдив. Висок е 183см. и също се изявява в предни позиции като крило и нападател. Силният крак на Камберов е десният.  Голмайсторът за „канарчетата“ на Републиканското, с шест гола в седем мача, е продукт изцяло на „жълто-черната“ школа и Камберов не е играл за друг клуб.

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!