Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Официална церемония по преименуването на клубната база

Уважаеми Ботевисти,

На 3 октомври любимият ни клуб ще отбележи 94 години от спечелването на първата шампионска титла по футбол, завоювана от четата на Никола Щерев – Старика през далечната 1929 година.

На същата знакова за всички „жълто-черни“ сърца дата, на базата на „Ботев“ в Коматево ще се проведе тържествена церемония, на която ще бъде официализирано и нейното ново име – „Спортен комплекс Никола Щерев – Старика“.

По този повод, както и като част от сътрудничеството между ПФК „Ботев“ и Фондация Жълто и Черно , на фасадата на централната трибуна от страната на „Коматевско шосе“ ще бъдат монтирани и изготвените за тази цел метални букви с новото име, чиито светлини ще огреят спортния комплекс на 3 октомври точно в 19:12 часа.

Тяхното поставяне ще започне на 1 октомври, като настоящите такива ще бъдат демонтирани и преместени на подходящо за целта място.

На предстоящото събитие са поканени да присъстват ветерани на „Ботев“, представители на местната власт, всички формация на ДЮШ на клуба, както и организираните привърженици на „жълто-черните“ от Сдружение ПФК Ботев, Клуб на привържениците на Ботев Пловдив и Обединени фракции БУЛТРАС.

Водещ на церемонията ще бъде Валери Станков, а сред присъстващите на събитието ще бъдат и наследниците на Никола Щерев – Мирослава Кацарова и Никола Солаков.

Програмата ще започне в 18.30 часа в кафето на централната трибуна, където ще се състои среща на поколенията, на която легендарните бивши футболисти на „Ботев“ ще могат да поговорят с привържениците на фона на изложба, посветена на Никола Щерев и шампионския отбор на „Ботев“ от 1929 година. Отново там ботевистите ще могат да си направят и снимки с репликата на Царската купа, спечелена от Никола Щерев и неговите съотборници в директен мач срещу „Левски“ в София.

В интервала 18.30 – 19.30 часа движението по „Коматевско шосе“ в района на „Спортен комплекс Никола Щерев – Старика“ ще бъде ограничено за автомобили, а всички, които желаят да присъстват на церемонията ще могат да оставят колите си на прилежащия към комплекса паркинг.

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!