Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Община Пловдив и ДЗЗД „Колежа“ официално подписаха договора за дострояване на стадион „Христо Ботев“

Договорът между Община Пловдив и ДЗЗД „Колежа“, което спечели обществената поръчка „Реконструкция, основен ремонт и реновиране на трибуните на стадион „Христо Ботев“, бе подписан официално днес. С подписването му ДЗЗД „Колежа“ вече може да стартира строителните дейности, след като от близо седмица техниката на дружеството е на стадион „Христо Ботев“, а работници разчистваха съоръжението и го подготвяха за рестарт на строежа.

За Община Пловдив договорът бе подписан от Пламен Райчев – заместник-кмет по строителството, а за ДЗЗД „Колежа“ – от Илиян Филипов, собственик на водещия партньор в дружеството ПИМК. На подписването присъства и кметът Здравко Димитров, който все още е в болничен.

„Желая Ви спорна работа на обекта, към който има значителен обществен интерес. Убеден съм, че ще изградите модерен и красив дом, на който Ботев отново да играе мачове от евротурнирите“, пожела при подписването кметът.

От фирмата, която ще извърши строителните дейности, поеха ангажимент да осъществят строежа в най-кратки срокове.

„Наясно сме с очакванията на жълто-черната общност и с интереса към този обект и мисля, че в рамките на една календарна година ще успеем да довършим стадиона до етап, в който на него да се играят поне срещите от вътрешния шампионат“, обеща Илиян Филипов.

Цената за цялостно доизграждане на съоръжението, с която ДЗЗД „Колежа“ спечели поръчката, е 43 657 605 лева и 52 стотинки без ДДС, а сумата идва целево от държавния бюджет.

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!