Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Мъри Стоилов: Не трябва да допускаме повече шамари, излизаме с най-доброто

Старши-треньорът на Ботев Пловдив Станимир Стоилов заяви, че отборът му трябва да подходи с пълна мобилизация към мача с Нефтохимик и да не допуска грешки, като тази срещу Любимец. Двубоят от 12-ия кръг в първенството е в събота от 16:00 часана стадион „Христо Ботев”, а ден преди него Мъри даде традиционната си пресконференция. Ето какво заяви той пред журналистите:

„Имахме повече време за подготовка преди този мач. Надявам се това да се е отразило добре на играчите. Част от тях, които изиграха няколко срещи в сгъстен цикъл,да се възстановят добре. Другите, които записаха по-малко минути, да потренират повече, а контузените да изкачат още едно стъпало във възстановяването си”, коментира Стоилов.

„Ще използвам играчите, които мисля че са в най-добро състояние. Правя ротации,когато имаме повече мачове. Сега имаме достатъчно време за почивка и ще заложа на тези футболисти, с които смятам, че ще се представим най-добре”, допълни наставникът на „жълто-черните“.

„Очаквам много сериозно и отговорно отношение от нашия отбор в двубоя с Нефтохимик. Във всеки мач се дават по три точки. Трябва да покажем стегнат и добър футбол, с който да зарадваме хората, които ще ни наблюдават. Не трябва да има никаква нотка на подценяване, защото това ще ни коства много. Вече получихме един такъв шамар на нашия стадион, не искам това повече да се случва”, категоричен бе Мъри.

„В мача за купата от състава на противника отсъстваха няколко основни футболисти. Очаквам сега да се представят по различен начин. Освен това резултатите им предизвикват полемики, а това предполага и реакция от тяхна страна на терена.”

Стоилов бе запитан за състоянието на Иван Цветков, както и за предпочитанията му за дата, на която да се играе двубоят срещу Локомотив София след две седмици.

„От понеделник Иван Цветков ще започне пълноценни тренировки с отбора. Той и сега се подготвя с останалите, но на по-облекчен режим. Надявам се, че следващата седмица ще бъде първата за него на високи обороти след няколко месеца отсъствие. След това ще преценяваме кога и как да го включваме в игра.”

„Често се съобразяваме с телевизиите и начина, по който те местят мачовете и смятам, че така е нормално. Според мен обаче, трябва да има взаимно разбиране и когато има мачове на националните отбори, програмата да се съобразява с отборите, които имат национални състезатели. Например, при нас Бобан играе далеч от България във вторник и е практически невъзможно да го възстановим за мач от първенството в петък. Смятам, че трябва да се мисли повече в тази посока.”

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!