Предстоящ мач:

Локомотив София - Ботев

ЦСКА София - Ботев

Мъри: Футболистите се стараят

Десет дни след началото на зимната подготовка старши треньорът на „Ботев” Станимир Стоилов коментира актуалните теми около отбора от лагера в Александруполис, където „жълто-черните” се подготвят от седмица. Ето какво заяви той пред клубния сайт:

–          Г-н Стоилов, каква е оценката Ви за първата седмица от лагера в Гърция?

–          Първото важно нещо е, че футболистите се стараят доста в тренировъчния процес и вече са в добро аеробно състояние. Тепърва ще променяме начина на работа, ще имаме нови изисквания към тях. Надявам се да свикват бързо най-вече в мисленето си, към желанието и себераздаването, което показват не можем да имаме забележки. От първия ден съчетаваме кондиционната и тактическата подготовка. Започваме да градим стила, който искаме да има „Ботев“. Предстои да видим дали футболистите ще възприемат това, което ще изискваме от тях.

–          Вече десетина дни работите с този отбор, изградихте ли за това време виждане за потенциала, с който разполагате?

–          Не обичам да говоря за собствените си играчи, независимо дали става въпрос за хвалби или критика. Важното е, че се държат професионално и се стараят да изпълняват това, което се иска от тях. Освен това, искам да видя и как ще се представим в контролите, дали ще можем да покажем стила, който упражняваме в тренировките.

–          Как ще протече подготвителният период?

–          Има няколко етапа в нашата работа. Първо е теорията, след това тренировките, после контролните срещи и накрая, но и същевременно най-важни, са официалните мачове. Поставяме нови и по-високи изисквания към футболистите, за да може те да вървят стъпка по стъпка в желаната от нас посока. Не трябва да се примиряваме с трудностите, които неминуемо ще имаме. Напротив – трябва да бръкнем дълбоко в раната, защото ако не я почистим, тя няма да оздравее.

–          Докъде стигнаха преговорите с Валери Божинов?

–          И „Ботев“ и Валери Божинов имаха желание за този трансфер. Говорихме няколко пъти и топката остана в неговото поле. Той трябва да си оправи нещата с „Верона“ и да се обади, но до момента не го е направил, а ние не можем да чакаме дълго.

–          Ще има ли още нови попълнения?

–          Да, очакваме един вратар да се присъедини към нас в близките два – три дни. Имахме доста идеи за селекцията и за кратко време успяхме да набележим доста млади играчи, за които обаче се оказва, че България не е привлекателна дестинация. Няма да избързваме с привличането на футболисти, защото трябва да бъдем точни в преценката си. „Ботев“ и сега има отбор, с който може да започне пролетта. Може да вземем даден играч и в последния момент, стига да вярваме, че ще ни свърши работа.

Подобни статии

Подобни статии