Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Милен Радуканов: Футболистите усещат какво е Ботев Пловдив

Ден след победата над Септември с 4:0 в първата зимна контрола, отборът на Ботев Пловдив приключи подготвителния лагер в Сандански. В събота сутрин футболистите направиха възстановителна тренировка, след което се качиха на клубния автобус и отпътуваха за Пловдив, слагайки край на първия етап от подготовката. След заниманието старши треньорът на „жълто-черните“ Милен Радуканов обобщи свършеното в Сандански и внесе яснота по няколко въпроса, вълнуващи привържениците на клуба.

– Г-н Радуканов, каква е оценката Ви за първия подготвителен лагер, изпълнихте ли това, което бяхте планирали?

– Да, успяхме да изпълним предварителната програма и съм доволен от старанието на футболистите в този период. За наша радост в Сандански разполагахме с добри условия и въпреки снега в последните три дни, свършихме това, за което бяхме дошли. Всички участваха пълноценно в тренировките, а най-хубавото е, че нямаме контузии на този етап.

– В края на лагера изиграхте и първата си контрола. Предвид това, че има умора във футболистите какво искахте да видите в нея?

– Нормално е да има умора. Като за първи мач искахме момчетата да покажат желание за игра, мотивация и борба по целия терен. Оттук нататък всеки един играч трябва да е готов да се бори за титулярното място и да го защитава във всяка една тренировка и всеки един мач.

– Завършихте лагера с 28 футболисти, в това число и помощникът Ви Светльо Петров. Не е ли голяма тази бройка, ще има ли освободени?

– Ще има и то още преди лагера в Поморие, който започва във вторник. След него ще преценим дали да се разделим и с още хора преди да заминем за Турция.

– А може ли да привлечете нови играчи преди Анталия?

– Възможно е, но на този етап нямаме договорка с никого, затова да не изпадаме в подробности.

Колко футболисти ще заведете на лагера в Турция?

– 24-25 човека.

– Доволен ли сте от селекцията до момента? Вписват ли се новите попълнения в колектива?

– Да, доволен съм. Радващото е, че всички момчета тренират много усърдно, осъзнали са каква е целта на Ботев и какво име е Ботев. Вече влязоха в колектива, бяха приети добре и работят на сто процента.

– Няколко думи за младите момчета, които бяха привлечени от Спартак… може ли някой от тях да пътува с отбора и за Анталия?

– Възможно е. Вратарят Росен Андонов със сигурност идва с нас, той ще бъде трети вратар на отбора през пролетта. За останалите момчета ще преценим след лагера в Поморие.

– Доволен ли сте от съперниците, които ще срещнете в контролите на турска земя?

– Хубавото е, че три от отборите там са от Висшите лиги на своите страни. Това беше нашата цел, да играем със силни противници, за да може да се подготвим по най-добрия начин за официалните мачове.

– Следите ли селекцията и подготовката на конкурентите на Ботев в Източната „Б” група?

– Разбира се, че се интересуваме от това, което правят основните ни противници. Следим публикациите в медиите, а освен това използваме и наши източници, за да се информираме къде какво се случва.

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!