Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Любослав Пенев е новият треньор на Ботев

Селекционерът на „А“ националния отбор на България Любослав Пенев ще бъде новият старши-треньор на Ботев. В следващите дни предстои да бъдат уточнени условията около договора на между клуба и специалиста, след което контрактът ще бъде официално обявен.

ПФК Ботев благодари на президента на БФС Борислав Михайлов и членовете на Изпълнителния комитет футболната централа за проявеното разбиране и взетото решение да се позволи на Любослав Пенев да съвместява работата си в националния отбор и Ботев Пловдив.

Ръководството на ПФК Ботев е убедено, че решението ще бъде от полза за развитието на клуба, националния отбор и българския футбол като цяло. 

Пред сайта на Българския футболен съюз, Любослав Пенев също благодари за предоставената му възможност и заяви, че ефектът от това решение ще бъде положителен: 

„Имах дълъг разговор с президента Борислав Михайлов и след него той започна допитване до членовете на Изпълкома. Репутацията, която съм си изградил, сигурно е повлияла за решението да ми бъде дадена зелена светлина. Благодаря на членовете на Изпълнителния комитет и на президента за тази възможност.

Убеден съм, че от съвместяването на двете длъжности няма да има ощетени. Дори напротив – ефектът ще е положителен. Надявам се обществеността да ме разбере и да ми повярва. Националният отбор на България ще се бори за класиране на европейското първенство през 2016 г. и няма да допусна никакво отстъпление по пътя към постигането на тази висока цел“, коментира новият треньор на Ботев.

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!