Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Лукин и Куртеан: Избрахме Ботев заради треньора и амбициите на клуба

Новите попълнения на Ботев – Серджан Лукин и Алесандру Куртеан, коментираха трансфера си малко след като бяха официално представени като футболисти на клуба. Двамата заявиха, че основната причина да предпочетат офертата на Ботев е желанието на старши-треньора Станимир Стоилов да изгради силен отбор, който да играе с успех в евротурнирите.

„Когато преди два месеца говорих с треньора, той ми каза, че иска да изгради отбор за европейските турнири, дори за Шампионската лига. Хареса ми идеята да помогна за осъществяването на този проект. Вече се запознах с колегите и хората от клуба. За мен ще бъде чест да бъда част от този колектив“, заяви централният защитник Лукин.

„Имах и други оферти, но при избора на Ботев решаващо бе желанието на треньора да ме вземе. Разговаряхме всеки ден и усетих, че той много иска да ме привлече в отбора. Това е много важно за всеки футболист. Говорихме и с Козмин Моци от Лудогорец, който ни препоръча да приемаме офертата със затворени очи, защото Ботев е топ-клуб и има големи амбиции“, каза още 27-годишният национал на Румъния.

„Разговарях с треньорите в Ботев и те ми показаха какъв проект е започнат тук. Това, което видях ми хареса и приех възможността да играя за Ботев. Щастлив съм, че съм тук. Знам, че ще играя с номера на Тодор Неделев. Говорих с треньора и той ми разказа за №8 и Неделев. Това е възможност за мен да докажа качествата си и да играя, така че клубът да бъде доволен от представянето ми“, заяви от своя страна Куртеан.

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!