Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Купата – 1981

За втори път в своята история „жълточерните“ печелят Купата на страната през 1981 година. Трофеят, носещ тогава наименованието Купа на Съветската армия (КСА) е с официален статут и дава право за участие в евротурнира за Купата на националните купи.
Още преди самото начало на турнира, спечелването му е заложено като задача в програмата на тима на АФД Тракия (Ботев Пловдив). Ето и хронолигията на мачовете:
Пътя започва на 1/32-финалите с победа над Доростол Силистра с 1:0, на 1/16-финал е отстранен с 2:0 Академик Свищов, а на 1/8-финал като гост е преодолян Локомотив Бургас с 2:0. На четвъртфинал без проблеми е разбит Миньор Бухово, ведомствения тим на металургичния гигант „Кремиковци“, с 4:1. Ва полуфинала „канарчетата“ не срещат съпротива от Беласица Петрич и след 6:0 се класират за финалният мач.
На 5 май 1981 година на Националния стадион в София, под проливен дъжд и на подгизнал терен се изправят един срещу друг Ботев Пловдив и Пирин от Благоевград. С мощната подкрепа на хиляди свои привърженици, пристигнали с две влакови композиции и специална автобусна колона, тимът от Колежа печели с 1:0 – голът е на Митко Аргиров в 43-та минута след фирмена атака в жълто и черно. Така след 19 години Купата е отново е във витрината на Отбора на Пловдив.
Ботев Пловдив 1981
Купа на Съветската Армия
Ботев Пловдив 1981 - награждаване
Ботев Пловдив 1981
Тракия Пловдив 1981
Календарче от 1981 година

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!