Предстоящ мач:

Ботев - Етър

Ботев - Етър

Купата – 1981

За втори път в своята история „жълточерните“ печелят Купата на страната през 1981 година. Трофеят, носещ тогава наименованието Купа на Съветската армия (КСА) е с официален статут и дава право за участие в евротурнира за Купата на националните купи.
Още преди самото начало на турнира, спечелването му е заложено като задача в програмата на тима на АФД Тракия (Ботев Пловдив). Ето и хронолигията на мачовете:
Пътя започва на 1/32-финалите с победа над Доростол Силистра с 1:0, на 1/16-финал е отстранен с 2:0 Академик Свищов, а на 1/8-финал като гост е преодолян Локомотив Бургас с 2:0. На четвъртфинал без проблеми е разбит Миньор Бухово, ведомствения тим на металургичния гигант „Кремиковци“, с 4:1. Ва полуфинала „канарчетата“ не срещат съпротива от Беласица Петрич и след 6:0 се класират за финалният мач.
На 5 май 1981 година на Националния стадион в София, под проливен дъжд и на подгизнал терен се изправят един срещу друг Ботев Пловдив и Пирин от Благоевград. С мощната подкрепа на хиляди свои привърженици, пристигнали с две влакови композиции и специална автобусна колона, тимът от Колежа печели с 1:0 – голът е на Митко Аргиров в 43-та минута след фирмена атака в жълто и черно. Така след 19 години Купата е отново е във витрината на Отбора на Пловдив.
Ботев Пловдив 1981
Купа на Съветската Армия
Ботев Пловдив 1981 - награждаване
Ботев Пловдив 1981
Тракия Пловдив 1981
Календарче от 1981 година

Подобни статии

Подобни статии