Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

КПБП вдъхнови юношите с урок за Христо Ботев

„Клубът на привържениците на Ботев Пловдив“ организира вълнуващ урок на юношите на ПФК „Ботев“ за историята и живота на Христо Ботев. Събитието се проведе в залата за пресконференции на клубната база, а капацитетът и се оказа недостатъчен да събере ентусиазираните „жълто-черни“ юноши.

Лекцията бе изнесена от група млади българи, учредили сайта „Българска история“. Марио Мишев и Иван Кънчев в продължение на 1 час разказваха на талантите за живота и героизма на големия Христо Ботев и им обясниха каква тежест и отговорност е да носят фланелката на отбора, носещ името на великия поет и революционер.

В края на урока Мишев и Кънчев запознаха юношите с биографията на един от най-големите български спортисти – борецът Дан Колов. Организаторите бяха подготвили и видео материали, с които още повече привлякоха интереса на футболистите.

КПБП и ПФК Ботев ще продължат инициативите с откритите уроци за юношите. Идеята на организаторите е лекциите да не са само за Христо Ботев, а за футболния отбор, както и за други велики личности от славната история на България.

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!