Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Костов: Нося цялата отговорност за селекцията, Ботев ще преследва първата шестица

Старши треньорът на „Ботев” Николай Костов коментира пред клубния сайт впечатленията си от подготовката до момента, новите футболисти в тима и амбициите за новия сезон.

Наставникът на „жълто-черните” пое отговорността за мащабната селекция и благодари на ръководството за предоставената свобода на действие на трансферния пазар: 

„Бяхме доста активни в трансферния период. Разделихме се с много футболисти и подменихме изцяло отбора. Без да излизаме от рамките на бюджета попълнихме състава с качествени състезатели. Поемам цялата отговорност за селекцията. Аз избирах играчите и благодаря на ръководството, че ми даде такъв картбланш в избора на нови футболисти. Времето ще покаже дали съм сгрешил някъде в подбора”.

Треньорът изрази задоволство от отношеието на играчите към тренировъчния процес и стремежа им да се адаптират по-бързо към новия си отбор и налагания стил на игра: 

„Няма как за толкова кратко време да сглобим напълно нов отбор. Все още някои от играчите не са се адаптирали към стила, който налагаме и изискванията, които имаме към тях. Това обаче е напълно нормално, тъй като се намираме в много ранен етап на общата ни работа. Важното е, че се вижда стремежът на абсолютно всички да изпълняват указанията, които им се поставят и се забелязва прогрес в детайлите, върху които работим.” 

Костов заяви, че Ботев има силите и потенциала да намери място в първата шестица на първенството и именно това ще бъде целта пред неговите възпитаници през този сезон:

„Подсилихме се с добри футболисти и отборът ни има потенциал. Според мен реалната цел пред нас е да преследваме място в първата шестица, което ще ни позволи да мерим сили с по-силните отбори в шампионата. Личната ми амбиция е да подготвя силен отбор за момента, в който Ботев се върне в своя дом – стадион „Христо Ботев””.

53-годишният специалист коментира и програмата в първенството, като заяви, че тежките сблъсъци, с които Ботев ще влезе в шампионата ще бъдат мерило за свършената работа в подготовката:

„Намирам програмата за нормална, защото така или иначе ще се срещнем с всички противници. Все пак може би е добре, че започваме със силни съперници, защото това ще ни позволи да си сверим часовниците още в началото. Надявам се, че трудът, който полагат играчите ще бъде възнаграден. В отбора цари добра атмосфера, футболистите са концентрирани и влагат всичко от себе си в подготовката за новия сезон.”

Треньорът на „жълто-черните” сподели мнението си и по отношение на изиграните до момента контролни срещи:

„Контролите затова са контроли, за да си вадим изводите след всяка една от тях. Отчитаме положителните страни в представянето и работим за изчистване на слабостите, които сме забелязали. Резултатите не са най-важното нещо в тях, но не са и без значение, тъй като влияят на самочувствието на отбора. Като цяло не съм от треньорите, които робуват на резултати, за мен е много важно качеството на самата игра.”

Николай Костов коментира също така и проблемната ситуация с Рафаел де Соуза. Новопривлеченият бразилски централен защитник има усложнения със стара травма в ахилеса, която ще го извади от сметките на треньорския щаб в следващите няколко седмици:

„Знаех, че Рафаел пристига след операция. Може би подцених ситуацията, като мислих, че става въпрос за лека оперативна намеса, но се оказа се, че мястото на травмата не е почистено добре и сега ще се наложи да изчакаме около месец преди той да се присъедини пълноценно към отбора. Ще проявим търпение към възстановяването му, защото той е ценен футболист за нас. Рафаел притежава изключително добри качества и мисля, че е точния човек за нашия отбор.”

Контузията на Рафаел доведе до спешното привличане в състава на бившият футболист на ЦСКА и националния отбор Костадин Стоянов, за когото Костов сподели следното:

„Привличането на Коце Стоянов е екстремна реакция от наша страна. Знаем, че позагубил игрова практика, но той е доказан футболист, който е печелил трофеи и е стигнал до националния отбор. Ние му подаваме ръка, за да го върнем във футбола и вярваме, че с уменията си той ще бъде от полза на Ботев. Времето ще покаже дали привличането му е правилен ход.”

 

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!