Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Костадин Видолов – помощник треньор /сезон 2010-2011/

„Искам да бъда част от новото начало“

Последният голям играч обличал „жълто-черната” фланелка – Костадин Видолов, се завърна в любимия си „Ботев”, като помощник-треньор в щаба на Марин Бакалов. Той избра да помогне за възраждането на най-стария футболен клуб в България, пред възможността да участва с „Берое” в Лига Европа. Магьосникът се върна вкъщи точно, когато имаме най-голяма нужда от него.

–       Как се чувствате при завръщането си в „Ботев”, вече като помощник-треньор?

–       Чувствам се много добре. Амбициран съм да работим и да изградим един млад, силен и переспективен отбор. В „Ботев” се доказах като футболист, сега искам да направя същото и като треньор.

–       Имахте възможност да сте в щаба на отбор в Лига Европа. Защо избрахте да се завърнете в „Ботев”?

–       За това решение надделя фактът, че съм ботевист. Най-добрите ми години са минали в този отбор. Признанието на феновете също изигра роля. Видях колко усилия костваше на Марин Бакалов цялата тази реформа и пожелах и аз да съм част от това ново начало за „Ботев”.

–       Феновете се питат дали ще видят отново на терена последния си голям любимец?

–       Да, знам, че хората искат пак да играя, но имаме добри млади футболисти. Мисля, че някои от тях ги очаква доста добро бъдеще и е редно те да играят. Нека хората ме помнят така, както досега.

–       Какво мислите за селекцията, която „Ботев” направи?

–       Започнах да опознавам качествата на момчетата по време на лагера във Велинград. Имаме добри футболисти. Раздават се в тренировките и изпълняват това, което искаме от тях. Нямаме никакви проблеми с дисциплината, а това също е важно.

–       Имате ли поглед върху съперниците в групата, кои от тях смятате за конкуренти за първото място?

–       Честно казано не познавам много добре нивото във „В” група. Ясно е, че Нефтохимих също има амбиции. Добро впечатление ми направиха още отборите от Гълъбово и Димитровград.

–       Искате ли да кажете нещо на феновете?

–       Нашите фенове са ни подкрепяли и са били зад нас винаги, за което сме им благодарни. Искам обаче да отправя апел към тях да бъдат по-спокойни, особено, когато гостуваме. Те трябва да осъзнаят, че ако предизвикват ексцесии от това ще пострада клубът. Нека ни покрепят, както досега, защото имаме нужда от тях!

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!