Предстоящ мач:

Славия - Ботев

Ботев - ЦСКА 1948

Клубната база отваря врати за Детски спортен празник и турнир на името на Бенкса

„Футболен комплекс Ботев 1912” ще посрещне първия спортен празник в своята история, навръх Международния ден на детето – 1 юни. По-малко от година, след като отвори врати, клубната база ще се превърне в арена на съревнование между ученици и отбори от различни пловдивски училища, които ще премерят сили в игрите – футбол, народна топка и бадминтон.

Детският празник се организира съвместно от ПФК Ботев, Клуб на привържениците на Ботев Пловдив и Сдружение ПФК Ботев, с подкрепата на VIVACOM.

Освен да постави началото на една традиция и да създаде добро настроение за децата и техните родители, спортният празник има и благотворителна насоченост. С награден фонд в размер на 3000 лева, VIVACOM ще подпомогне призьорите в трите състезания, с условието средствата да бъдат използвани единствено за подобряване условията за спорт във физкултурните салони и училищните площадки.

Футболният турнир ще носи името на легендарния Георги Славков – Бенкса, като в него участие ще вземат отбори, съставени от деца 1-2 клас. Отборна ще бъде и надпреварата по народна топка, а участниците в нея ще бъдат в 4-5 клас. С една идея по-голяма е възрастовата група в бадминтона, където в индивидуални двубои сили ще мерят ученици от 5 и 6 клас.

Подобни статии

Подобни статии