Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Хубчев: Подготовката върви по план

Два дни след края на лагера в Трявна старши треньорът на Ботев Пловдив Петър Хубчев сподели впечатленията си от подготвителния период. Бронзовият медалист от САЩ’94 говори за свършеното през изминалите 4 седмици и работата, която предстои пред отбора до началото на първенството на 13 август. Ето какво каза Хубчев пред клубния сайт:

–          Доволен ли сте от подготовката до момента?

–          Доволен съм, че футболистите бързо разбраха какво искам от тях. Това беше едно от най-важните неща за мен. В тренировките до момента виждам, че момчетата свикват с начина ми на работа, раздават се и опитват да попиват бързо това, което искам от тях.

–          Как оценявате представянето на отбора в контролите досега?

–          Подготовката на отбора не се влияе от приятелските мачове. Тренировките и етапите в нашата работа са съобразени само и единствено с датата на първия официален мач. Ето защо не могат да се правят кардинални изводи и оценки от тези срещи. Нямам навика да променям натоварванията в тренировките заради предстояща контрола. Като пример мога да посоча, че в деня преди двубоя с Калиакра направихме две доста тежки тренировки. Сутринта на мача се видя, че футболистите усещат умора и за мен бе важно да видя как ще се вложат на терена при тези обстоятелства. Така беше и срещу Видима, а и в предходните срещи. Знам, че за много хора резултатите са важни. Да, те имат значение, но със сигурност не са най-важното на този етап. Целта на подготовката е отборът да е в готов за началото на първенството и ние работим точно по този план.

–          Запознахте ли се вече с качествата на играчите?

–          Да и мога да кажа, че съм доволен от това, което виждам. Разбира се, има още върху какво да работим. Както на терена, така и извън него. Но вече имам представа за човешките и спортни качества на момчетата и считам, че имаме добра основа, върху която да градим бъдещето на Ботев.

–          Сигурно има футболисти, които са ви впечатлили и такива, които към момента се представят под очакванията…

–          Индивидуалните оценки ще ги правя в съблекалнята, а не публично. Това, което мога да кажа е, че Ботев има няколко опитни футболисти, от които се очаква да дърпат отбора напред и да му дават необходимото самочувствие. Освен това разполагаме и с едно ядро от млади и много талантливи момчета. Много се радвам, че някои от тях избраха да играят при нас пред това да приемат офертите от „А” група, които имаха.

–          Какво предстои до началото на първенството, свърши ли голямото тичане?

–          Още няколко дни тренировките ще са по-тежки. След това натоварванията намаляват и ще наблегнем върху изчистването на различните елементи в играта ни.

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!