Предстоящ мач:

Локомотив София - Ботев

ЦСКА София - Ботев

Канарчетата с първа тренировка в Австрия

„Ботев” Пловдив проведе първата си тренировка в Австрия. Часове след пристигането на базата във Фьозендорф Станимир Стоилов изведе възпитаниците си на централния терен в градчето. Дебютното занимание продължи малко повече от час, като в него се включиха всички 23-ма футболисти.

Двама от тях обаче се подготвяха на облекчен режим. Веселин Минев и Иван Цветков тренираха отделно от съотборниците си. Левият защитник на „жълто-черните” и националния отбор е с проблеми в прасеца, докато голмайсторът на „Ботев“ е с болки в аддуктора. Всички останали състезатели са без здравословни проблеми и започнаха лагера в Австрия на пълни обороти.

Тренировката започна с упражнения за кондиция, след което последваха разигравания с топка. През по-голямата част от заниманието вратарите Стаховяк, Андонов и Димитров се подготвяха под ръководството на персоналния си треньор Петко Петков. Най-дълга тренировката се оказа за младоците Васев, Казаков, Терзиев и Серкан, които останаха на терена за допълнителна индивидуална работа.

Програмата на „канарчетата” за вторник включва две тренировки – в 10.30 и 18.00 часа. В сряда е първата контрола на австрийска земя, в която „Ботев” излиза срещу словашкия „Ружомберок”.

Подобни статии

Подобни статии