Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Какво е
Биткойн?

Биткойн (BTC) е децентрализирана цифрова валута създадена през януари 2009 г. от Сатоши Накамото. Мрежата на Биткойн работи без централна банка и централизирани институции.

Причини да НЕ купувате Биткойн

1. Бързо забогатяване

Биткойн е актив с непостоянна цена. ПФК Ботев вярва, че начинът да печелите пари е чрез градеж с последователна и упорита работа ден след ден. Точно както правим в клуба!

2. Пране на пари

Биткойн е ужасен инструмент за престъпници, тъй като пази публичен регистър на всички транзакции завинаги. Ако ползвате биткойн за незаконна дейност, знайте, че оставяте публична следа завинаги.

3. Лесни печалби

Няма лесни печалби при търгуването на финансови активи. Търговията с Биткойн е рискована и сложна. Активът мени цената си рязко и само професионалисти успяват да го търгуват печелившо.

Характеристики на Биткойн

  • Децентрализиран;
  • Пълна прозрачност;
  • Бързи, лесни и безопасни транзакции;
  • Запазване на стойност;
  • Поверителност;
  • Сигурност;
  • Без нужда от разрешения от банки и посредници;

Децентрализиран

Биткойн мрежата се поддържа от хиляди доброволци от цял свят – включително от ботевисти! Така те създават глобална, неутрална платежна мрежа и глобални неутрални пари, които не зависят от никоя компания или държава.

Пълна прозрачност

Всяка транзакция се съхранява на блокчейн технологията и това автоматично означава прозрачност. Хората, които използват Биткойн, могат да останат анонимни и никой не знае лична или финансова информация за конкретния човек, въпреки че всички транзакции се записват и са публично достъпни.

Бързи, лесни и безопасни транзакции

Биткойн ползвателите имат възможност да изпращат пари по целия свят с ниски транзакционни разходи и само за няколко секунди!Транзакциите са Peer-to-Peer (P2P), което означава, че не е необходима трета страна за извършване и проверка. Потребителите не се нуждаят от никакви правни документи (както в банките). 

Само 21 милиона

За разлика от фиатните валути като евро и долар, никой не може да печата биткойни. Винаги ще има само 21 милиона биткойна. С годините това увеличава покупателната способност на биткойн.

Сигурност

Биткойн транзакциите са защитени от криптография, която е наука за кодиране и декодиране на информация. Всяка транзакция се проверява от мрежа компютри с помощта на математически процес, наречен хеширане. Хеширането включва прилагане на функция към данните, за да се получи уникален код с фиксирана дължина, наречен хеш. Хешовете се използват за създаване на цифрови подписи, които доказват, че подателят на транзакцията има право да изразходва своя Биткойн. 

Без посредници

Всеки може сам да съхранява биткойн. Не е необходимо да разчитате на банка, за да поемете пълната собственост върху вашите пари и разплащания. Така може да имате повече контрол върху финансовото си бъдеще!

Как да науча повече за Биткойн?

Преди да обмислите покупка на Биткойн, силно препоръчваме да го проучите.
 
Във фен магазините на Ботев може да закупите три от най-уважаваните и продавани книги в света на темата:
 
  • Малка книжка за Биткойн
  • Стандартът Биткойн
  • Цената на бъдещето

Запиши се за нашия бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин сега и бъдете от първите, които ще научават за иновациите на клуба!

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!