Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Изявление от ръководството на ПФК Ботев

ПФК „Ботев” честити на ръководството, отбора и привържениците на „Локомотив” победата в пловдивското дерби! 

Дерби, което извън терена бе белязано и помрачено от сблъсъци между полиция и публика. Въпреки, че в поредицата от срещи и многобройните разговори в седмицата преди двубоя, ръководството на ПФК „Ботев”, предупреждаваше ръководството на „Локомотив”, в качеството му на организатор на футболната среща, и органите на реда за възможните рискове, апелите ни не бяха чути.

Сега, след като за съжаление очакванията се превърнаха в реалност, „Ботев” иска да зададе на Клуба – домакин и органите на реда следните въпроси, в чиито отговори според нас се крие причината за ексцесиите, опорочили Дербито на Пловдив.

1. Защо ръководството на ПФК „Локомотив” реши да допусне само 500 привърженици на „Ботев” в сектора за гости, при положение, че капацитетът на същия може да побере повече хора, както се е случвало многократно в мачовете между двата отбора на „Лаута”?

2. За привържениците на всички гостуващи отбори ли важи ограничението от 500 билета на стадион „Локомотив”? Ако отговорът е „Не”, то на какво се дължи специалното отношение към привържениците на „Ботев”?

3. Защо ръководството на ПФК „Локомотив” не съгласува предварително вариант, в който полицията да разреши в сектора да бъдат допуснати оставащите извън него неголям брой привърженици на „Ботев”, готови да заплатят определения от домакините вход за мача? Действие, което би предотвратило последвалите ексцесии… 

4. Защо на база оперативната обстановка в и около сектора за гости полицията не демонстрира твърдо и отговорно решение да предотврати напрежението, като допусне останалите извън сектора привърженици на „Ботев”, готови да заплатят вход за мача?

5. Чия е отговорността за следното лицемерно поведение от страна на полицията: 

Първо униформен служител на реда да обяви повече от веднъж на всеослушание с помощта на високоговорител, че всички привърженици на „Ботев” ще бъдат допуснати в сектора за гости, а минути по-късно да бъде издадена заповед за недопускане и принудителното им отблъскване? 

6. Кой е отговорен за проявената агресия и употребата на сила срещу беззащитни привърженици на „Ботев”, включително жени и деца?

7. Ще бъде ли потърсена отговорност от униформени служители на полицията за продължаваща агресия над паднали на земята хора?

Ръководството на ПФК „Ботев” разполага с видеоматериали, показващи споменатите горе действия на полицията, които сме готови да предоставим при поискване. 

Клубът настоява органите на реда да изяснят действията на своите служители и да потърсят отговорност от провинилите се длъжностни лица!

Настояваме също така и за публичен отговор от ръководството на ПФК „Локомотив“ на зададените към тях въпроси, касаещи създадената организация на мача!

 

ПФК „БОТЕВ“ АД

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!