Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Интервю със собственика на Данистрой – Даниел Димов

Младият бизнесмен Даниел Димов е роден през 1988 година в района на Пловдив. Запалва се по Ботев от ранна детска възраст, но също рано заминава със семейството си за Франция, където вече притежава собствен бизнес. Той е управител на мащабната строителна компания „ДАНИСТРОЙ”, чието име може би е познато на повечето фенове на Ботев от рекламите по стадиона и част от фен-артикулите. В края на миналата седмица двете най-важни лица в Ботев – председателят на Управителния съвет Марин Бакалов и финансовият директор Иван Йотков посетиха Димов в Диеп, Франция, където той спонсорира местния четвъртодивизионен френски отбор. Освен всичко друго, Даниел се занимава и с пилотиране на лодки от Формула 2, при това доста успешно.Ето какво в приятелски тон ни разказа за срещата и бъдещите си планове за сътрудничество с Ботев Даниел Димов:

– Здравейте г-н Димов, благодарим Ви, че приехте молбата ни за интервю, къде се намирате в момента?
– Благодаря ви и аз. В момента съм в дома си в Париж.

– След срещата Ви с Марин Бакалов и Иван Йотков се заговори, че ще влизате в Управителния съвет на Ботев, вярно ли е?
– Наистина се поинтересувах възможно ли е да влезна в Управителния съвет. Разговарях с господин Йотков, който ми обясни по какъв начин мога да стана член на Общото събрание на клуба. Очаквам от него да ми изпрати заявлението, което трябва да попълня. Ако след това бъда предложен за член на УС, бих приел с удоволствие. Смятам, че мога да помогна много повече от колкото помагам в момента, като спонсор. Имам амбиции и знам, че мога да съдействам на клуба в много отношения. На някое от следващите събрания ще ме предложат, ще се гласува и ще съм част от останалите в Управителния съвет, които са в момента. Ще участвам лично в УС, като за целта ще се прибирам много по-често в България.

– Друг интересен слух, който се прокрадна сред пловдивската общественост е, че ще закупите нов екран за клубния стадион „Христо Ботев”…
-Да, така е. Искам да сложим едно светлинно табло на мястото на настоящото. Екранът е 17 кв.м. Nouvelle Generation LED, като вече съм в контакт с производителя, който е в Тулуза. Ще направим проект, за да видим как ще изглежда. Таблото е екологично, пълноцветно от най-новите LED технологии. Такива има в Италия, Франция и Англия.
– Как премина самото посещение на г-н Бакалов и г-н Йотков във Франция?
– Беше голямо удоволствие за нас и за целия екип на „Диеп” да ги посрещнем. Всички много се радваме, че прекарахме три прекрасни дни заедно. Г-н Бакалов и г-н Йотков останаха много впечатлени от това, което видяха, организацията на отбора, базата, целия комплекс и как един аматьорски отбор работи като професионален.
– Разбрахме, че двата клуба – „Диеп” и „Ботев” Пловдив ще работят заедно в бъдеще. В какво се изразява това сътрудничество?
– На първо време Ботев ще дойде в Диеп, за да се подготвя на базата, на която има 5 терена. Това ще се случи лятото. Ще има контролни мачове през юли и юни месец. По всяка вероятност ще има срещи с Диеп, както и два отбора от френската Лига 2, единият от които Льо Авър.

– Разкажете нещо за себе си, как станахте привърженик на Ботев Пловдив, как стигнахте до Франция и развихте собствен бизнес?
– Фен съм на Ботев от много малък, 7 или 8-годишен. Още тогава ходих по мачове. Аз съм от Пловдив, но се преместихме във Франция през 1997-а година. Хареса ни и със семейството ми останахме тук.

– Споделете нещо за Вашата фирма, тъй като повечето пловдивчани не са запознати с нея.
– Личната си кариера започнах в най-голямото радио в Европа, но след това имах желаниеда направя нещо за себе си в сферата на строителството. Така покрай баща ми, който се занимава с това от 25 години, създадох фирмата „ДАНИСТРОЙ” през 2007-а година, а днес тя вече има дейност във Франция и Белгия. Доволен съм от това, което съм създал, тъй като хората и родителите ми ми имат доверие. Днес фирмата има капитал от 8 млн. евро. Научих френски език за 3 месеца в колежа Луис Мишел, а когато се срещна с мои бивши учители, те са горди от това, което станах. В момента във фирмата работят повече от 120 служители, включително около 40 младежи от България. Ако мога да бъда пример за тях, толкова по-добре. 

– Явно разбирате от бизнес и управление, как виждате свършеното от Марин Бакалов, Иван Йотков и останалите хора в ръководството на възродения Ботев до момента?
– Г-н Бакалов и Г-н Йотков правят страхотни неща за Ботев, дават всичко от себе си. Уникални хора, които много уважавам и се радвам, че се познавам с тях. Нямам търпение да започнем да работим заедно.

– Според теб до колко време Ботев ще се върне там, където му е мястото – в челните места на българския елит, и кога „жълто-черният” клуб ще срещне съперник от Франция… но в официален мач от евротурнирите?
– С президента на Диеп Даниел Рокини пожелахме възможно най-скоро Ботев да се върне в елита на българския футбол. Официален мач в евротурнирите Ботев ще играе, когато се класира на нужното място в „А” група. Това може да стане само, ако всички подкрепяме футболистите и хората като Марин Бакалов и Иван Йотков. Искам да дам пример с това, което сме направили в Диеп – всички сме задружни и си помагаме, за това имаме 100 спонсора, които подкрепят отбора, дано това се случи и в България, много малко липсва.

– Последният ни въпрос е свързан с Формула 2. Нека кажем на феновете,че ти спечели състезанието за голямата награда на Бахрейн. Кога е следващото състезание и до къде се простират амбициите ти в този спорт?
– Оставяме футбола и тръгваме към Formula 2 Power Boat. Искам да благодаря на екипа ми, на хората, които са ме подкрепяли, както и някои от състедателите. Направихме страхотно състезание в Бахрейн декември месец, спечелихме титлата. Беше много трудно, но успяхме. Сега ще се подготвяме за първото състезание, което е 24 часа в Роуен, Франция. Запалих се по този спорт през 2008 година, след това минах през училище за пилотаж. Исках да правя нещо ново и да пътувам, правя го с удоволствие и това ми е хобито – навсякъде, където има адреналин.

– И наистина последно – кога ще те видим на стадион „Христо Ботев”?
– Ще дойда на втория мач на отбора, Ботев ще играе с Левски Карлово у дома. Ще сме на визита с президента на Диеп и с хора от ФИФА. Ще посетим стадиона, ще видим как протичат тренировките.
– Благодарим за отделеното време!
– И аз ви благодаря, успех на Ботев!

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!