Предстоящ мач:

Славия - Ботев

Славия - Ботев

Информация за билетите за пловдивското дерби

ПФК Ботев няма да участва в разпространението на билетите за „жълто-черните“ привърженици за двубоя срещу Локомотив Пд. Клубът – домакин предложи 500 пропуска на цена от 10 лв. за гостуващия сектор на „Лаута“. След поредица от разговори между двете страни Ботев не прие поставените му условия да участва в разпространението на билетите.

Административният директор на Ботев Иван Йотков разясни причините за това:

„Постоянно се говори, че футболът е игра за феновете и при положение, че пловдивското дерби остана един от малкото мачове, които могат да напълнят трибуните и да се превърнат в празник за запалянковците, ние като клуб дълбоко не разбираме наложеното ограничение по отношение броя на присъстващите привърженици на Ботев, след като капацитетът на гостуващия сектор на стадион „Локомотив“ не го изисква.

Също така считаме, че предварително обявената цена от 10 лв. противоречи на изискването на чл.33, ал.6, буква Б от Наредба за първенствата и турнирите в системата на БФС, която изисква от клуба домакин „Да не допуска цената на билетите за привърженици на гостуващия отбор да надвишава цената на билетите, която се заплаща от привържениците на отбора – домакин за същата категория място, освен ако двата клуба не са се споразумели за това.“ Запознали сме колегите от Локомотив със своята позиция и считаме, че това провокира излишно напрежение.

Въпреки това, ние уважаваме решението на Клуба – домакин, като единствен организатор на своите домакински срещи.

Ръководството на Клуба е на мнение, че не може да се ангажира с разпространение на билети по предложения начин, а именно:

– Ботев да получи 500 талона, срещу раздаването, на които да бъде събирана цената на билета от 10 лв. 

– Същинските билети, с които феновете трябва да минат през входа на сектора за гости на „Лаута“, да ни бъдат предоставени едва няколко часа преди началото на срещата и ние да намерим начин да ги раздаваме на привържениците срещу показване на предварително заплатените талони.

Подобна „продажба“ на талони, които не са фискален документ, не е в унисон с изискванията на действащото данъчно законодателство и същевременно крие своите рискове и логистични проблеми.

При това положение ПФК Локомотив има ангажимент да организира продажбата на билети за феновете на Ботев и да информира обществеността за нея.“

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо ново от любимия си футболен клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!