Ботев загуби от Хебър на старта на новия сезон 08-07-2022 20:51

Ботев (Пловдив) допусна домакинска загуба от Хебър (Пазарджик) на старта на сезон 2022/2023. "Канарчетата" отстъпиха с 0:1 на новака в Първа лига на "Футболен комплекс Ботев 1912".

В минутите преди началото на срещата капитанът Тодор Неделев бе награден от Дончо Донев с приза за играч на сезон 2021/22. Почит бе отдадена и на легендата Марин Бакалов, който получи фланелка от клуба.

Първото добро положение в мача се откри пред Хебър, като в 13-ата минута Михайлов бе изпуснат и стреля от чиста позиция, но право в ръцете на Ханкич. "Канарчетата" отговориха със ситуация на Николай Минков, който не успя да овладее кълбото, останал сам срещу вратаря.

Последваха удари на Тонев и Току, преди да се стигне до 34-ата минута, в която Па Конате проби отляво и пусна отличен пас към Антоан Бароан, който от прекрасна позиция стреля много неточно. 

Второто полувреме започна с по-добра игра на Ботев, като действията се развиваха в половината на Хебър. В 61-ата минута Току отправи опасен удар, отразен от вратаря. 

В 74-ата минута гол на Току бе отменен за засада, а пропуските на "канарчетата" бяха наказани от гостите в 77-ата минута. Центрирана топка бе избита от отбраната и се озова право на волето на Цветелин Тонев, който от границата на наказателното поле разстреля Ханкич. 

СТАРТОВИЯТ СЪСТАВ НА БОТЕВ: Хидайет Ханкич, Джаспър Ван Хертъм, Роберто Пунчец, Виктор Генев, Дилан Мертенс, Точукву Нади, Па Конате, Николай Минков, Емануел Току, Димитър Тонев, Антоан Бароан