Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Градският стадион в Стамболийски ще носи името на Георги Славков

Градският стадион в Стамболийски вече ще носи името на Георги Славков. Решението, взето с пълно единодушие от местния общински съвет, влезе официално в сила от 24 април 2015 г. 

Преименуването на стадиона, на който Бенкса прави първите си стъпки във футбола, бе осъществено на скромна церемония, в присъствието на семейството, роднини и съотборници на легендарния носител на „Златната обувка“.

Майката на Славков получи решението на общинския съвет, а слова по адрес на големия майстор на футбола изрекоха видните фигури от историята на „Ботев“ – Петър Зехтински и Иван Глухчев. 

Дъщерята на Георги Славков – Десислава, също взе думата, за да изкаже благодарност от името на цялата фамилия за оказаната чест и признателността, които Бенкса продължава да получава след внезапната си смърт на 21.01.2014 г.

Георги Славков е роден на 11.04.1958 г. в с. Мусомище. В ранна детска възраст семейството му се мести в гр. Стамболийски. Там носителят на „Златната обувка“ прави първите си стъпки във футбола, а години по-късно Бенкса е привлечен в школата на „Ботев“ Пловдив, откъдето започва славния му път в най-популярната игра.

Стадион „Георги Славков“ е открит през 1964 г. Оттогава до момента на своето преименуване той носи името „Димитър Шакаданов“.

Снимки от събитието може да видите в този линк.

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!