Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Големият Васко Симов посети канарите в Кипър

Полузащитникът от големия отбор на Ботев от 80-те години Васил Симов сервира изключително приятна изненада на жълто-черните. Той изгледа контролата с Корона, а появата му на стадиона в Паралимни предизвика много положителни емоции у ботевистите, които помнят паметните мачове с негово участие.

Халфът от златното поколение живее и работи на Острова на Афродита вече 25 години. И тук той си вади хляба с това, което най-добре умее – футбола. Навремето Симов преподаваше на терена, а сега вече е директор в школата на Етникос (Ахна). Синът му пък играе в представителния тим на същия клуб в първа лига на Кипър.

Оказа се, че дори далеч от родината, Васко Симов не изпуска Ботев от очи. „Разбира се, че следя какво се случва с отбора. Годините в Ботев са най-хубавият ми спомен от футбола, няма как да не се интересувам. Беше страхотно, незабравимо. Поканиха ме на годишнината, но нямаше как да дойда. Какъв отбор бяхме само…”, спомни си с нескрито вълнение Симов и пожела да предаде поздрави на всички свои съотборници.

„Много се радвам, че нещата в клуба се нареждат. Не изпускам новините покрай отбора. Имам сателит и гледам мачовете, които предават по телевизията. Най-хубавото е това, което се прави с базата и стадион „Христо Ботев”. Вярвам, че с Мъри начело Ботев го очакват хубави дни”, сподели оптимизма си една от големите фигури от 80-те.

След края на мача с Корона Васко Симов размени няколко думи със спортния директор Сашо Александров и стария си приятел Гълъб Костадинов, който в момента е отговорник по сигурността в клуба.

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!