Предстоящ мач:

Панатинайкос - Ботев

Панатинайкос - Ботев

Футболна България се поклони пред Динко Дерменджиев

Хиляди привърженици на „Ботев“ Пловдив се поклониха за последен път пред „жълто-черната“ легенда Динко Дерменджиев. „Вечното момче с най-благата усмивка“, както с любов го наричаха ботевистите, издъхна на 1 май след тежко боледуване.

Чико бе изпратен в пловдивската зала „Колодрума“ от хиляди пловдивчани, сред които бивши съотборници от шампионския отбор на Ботев, учениците му от „златното поколение“ от 80-те години, колеги, приятели и множество представители на държавни, общински и спортни институции от цялата страна, както и обикновени привърженици на футбола, които сведоха глави за последно пред футболния гений.

На поклонението своето уважение и почит към един от вечните символи на българския футбол, какъвто ще остане завинаги в сърцата на хората Динко Дерменджиев, изразиха президентът на България Петър Стоянов, областният управител Здравко Димитров, кметът на Пловдив Иван Тотев, както и множество спортни клубове и организации от цялата страна.

Представителния отбор на Ботев също си взе сбогом с най-значимата и влиятелна фигура в 107-годишната история на най-стария футболен клуб в България.

Поклонението бе уважено също от легенди, ръководители и състезатели от градския съперник на „канарчетата“ – Локомотив Пд.

Съболезнователни адреси до семейството на Чико изпратиха лично президентът на България Румен Радев и спортният министър Красен Кралев.

След поклонението в „Колодрума“, великият футболист и треньор бе посрещнат със свалени жълто-черни знамена и аплодисменти от десетки ботевисти пред стадион „Христо Ботев“.

Последната отсечка от земния път на Легендата бе повече от символична. Тя започна от „Колежа“, за да свържи пред храм „Св. Арх. Михаил“ в Централния гробищен парк на Пловдив.

Тялото на Чико ще остане там завинаги, но духът му ще бъде винаги с нас!

До нови срещи, Маестро!

Мир на душата ти!

 

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!