Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Феро: Нашата игра ще е определяща за крайния изход на мача в събота

Треньорът на Ботев Пловдив Ферарио Спасов отново демонстрира спокойствие и хладен ум преди мача срещу Славия в първия кръг от първенството. Специалистът остава здраво стъпил на земята преди мача срещу „белите”. Феро обаче е убеден в качествата на своя отбор и е сигурен, че от представянето на момчетата в жълто-черни екипи ще зависи крайният резултат.

„Нещата, които правим са добре на този етап. Този процес обаче не е завършен и ние имаме още доста работа. Искам отборът да има собствен стил, който загатнахме в контролните срещи. Селектирахме играчи, които могат да играят бърз, комбинативен и офанзивен футбол, който вярвам, че се харесва на хората. Това искаме да наложим, като физиономия на отбора и няма да отстъпим от идеите си .”

„С изказването си, че идва в Пловдив за победа, треньорът на Славия свърши моята работа по отношение настройката и мотивацията на футболистите. В този мач излизаме да победим с футболни средства и помощта на публиката. Познаваме този отбор и го уважаваме, но в крайна сметка, ние сме отборът, който ще определи какво ще стане в този мач.”

„Не искам моите футболисти да са спокойни. Напротив – искам да са под напрежение, защото те са свикнали с него в първенствата, от които идват. Разчитам, че те ще успеят да го овладеят и да го преобразуват в добри изяви на терена. Младите футболисти и играчите с по-малко опит в „А” група израстват много покрай по-опитните. Ако усетя момент на подцняване или недостатъчна мотивация, ще действаме решително. Разбрали сме се по този въпрос с момчетата.”

„И футболистите и ние в ръководството сме амбициозни, така че няма да се примирим с второстепенна роля в първенството. Но за пореден път ще кажа, че  този отбор не сме го виждали в официален мач. Когато започнем да побеждаваме, ще си проличи дали този отбор има потенциал за нещо голямо или ще трябва да работим върху неговото доокомплектоване. Затова нека не вдигаме пушилка и големи лозунги, които не са в интерес на клуба и създават излишни емоции, които в последствие ще ни попречат. Аз знам какво може този отбор, нека просто почакаме, за да го видим на терена.”

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!