Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Феро: Искам да играем по-добре от първия мач

Старши-треньорът на „Ботев“ Пловдив Ферарио Спасов даде пресконференция преди гостуването на „Левски“. Ето какви са очакванията на специалиста за дербито на втория кръг от първенството, което ще се играе в неделя от 20.00 часа на стадион „Георги Аспарухов“.

–         Тренировъчната седмица беше малко разпокъсана заради отсъствието на националите в нашия отбор. Имахме проблеми и с Рубен, който пипна вирусно заболяване, но вече е по-добре. От днес всички сме заедно и няма отсъстващи. Готвим се мотивирано и по план за мача с „Левски”. Момчетатата подхождат сериозно и усещат отговорността, която трябва да поемат. За да спечелиш точка или мач на „Герена” не може да разчиташ само на късмет и шанс. Иска се много футболно качество, здрава психика и характер.

Анализирахме играта на „Левски” и се запознахме със силните им качества. Мисля, че ако успеем да ги неутрализираме, ще направим един добър мач и имаме нашите шансове да победим. Очаквам отборът да се развива още и да продължи започнатото в мача със „Славия”. Нямаме поводи за притеснение, което е най-важното, затова отиваме в София с настройката да изиграем силен мач с настройката да победим.

–          Готвите ли изненади за противника?

–          Изненадата може да дойде от това, което не сме показали до момента. Изненада като състав и тактическа постройка едва ли ще има. Нашият отбор има много голям потенциал и смятам, че ако го покажем ще можем да се борим за победата. Въпреки твърденията, че „Левски“ е в криза, те показаха добро лице срещу „Черноморец“. Гледахме този мач и мога да кажа, че ги надиграха и пропуснаха по-убедителна победа. Надявам се да съумеем да се справим със силните им страни и да прокараме нашите идеи в атака, където имаме сериозен потенциал.

–          От „Левски” мислят да слагат персонален пазач на Иван Цветков?

–          Не вярвам, това е изключено в съвременния футбол и мисля, че тази информация е по-скоро някаква журналистическа интерпретация. Ако все пак такъв има то за нас ще бъде по-добре, но още веднъж казвам, че не вярвам Илиян Илиев да сложи персонален пазач на Иван Цветков. Може да му обръщат по-голямо внимание в зоните, в които се намира, но едва ли ще го пазят персонално.

–          Подходящ ли е Шеткус за стил с високи центрирания, след като показа несигурност в този елемент в първия кръг?

–          Не споделям това мнение. Той допусна една грешка в края на първото полувреме, след което беше доста убедителен във всяко едно отношение. Да не забравяме, че и Шеткус се намира в процес на сработка със защитниците пред себе си и ще е нужно време. Смятам, че той ще играе все по-добре и ще бъде максимално концентриран по време на мачовете.

–          Готов ли е Вандер да играе 90 минути?

–          Не е готов. По предварителни прогнози той ще може да играе цял мач чак след паузата в първенството, през септември. Със сигурност ще играе срещу „Левски”. Допълнително ще решим колко време и кога точно ще го използваме.

–          Продължава ли да мързелува по време на тренировките?

–          Ние сме хората, които трябва да се справяме с това, което правят футболистите по време на тренировката. Не мога да се оплаквам от него, тъй като виждате, че в мачовете той се преобразява. И тук сме в процес на проучване, не само с него, но и с всеки един от другите футболисти. Трябва да видим кой какъв чешит е, за да реагираме правилно. Но аз трудолюбив бразилец не съм виждал, а съм работил с доста. Те за много специфични като поведение и е важно да им влезнеш под кожата, за да извлечеш максимума от тях.

–          Статистиката показва, че нямате спечелен мач на стадион „Георги Аспарухов”. Може ли това да Ви повлияе?

–          Имал съм доста успешни мачове срещу „Левски”. На „Герена” не съм водил много мачове, но най-важния от тях не го загубихме пред препълнени трибуни. Сега ситуацията е много различна, а и винаги има първи път.

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!