Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Феро: Доволен съм от подготовката и първата контрола

Ferario Spasov - Botev Plovdiv

Старши-треньорът на Ботев Ферарио Спасов даде добра оценка на свършената работа в първия етап от подготовката. В събота „жълто-черните” затварят 10-дневния тренировъчен цикъл, който се проведе в Тетевен. Футболистите ще се приберат в Пловдив за ден и от началото на новата седмица започва вторият лагер, този път във Велинград.

След контролата с Видима-Раковски, завършила с победа за Ботев с 2:0, наставникът на „канарчетата” сподели впечатленията си от проверката и подготовката до момента пред официалния сайт на клуба:

„Направихме добър лагер в Тетевен. Условията бяха отлични и футболистите вложиха доста старание в тренировките. Работихме основно за физическа подготовка, но едновременно с това имахме и технико-тактически занимания. Смятам, че свършихме добра работа.”

„Като за първа контролна среща съм доволен от видяното в мача с Видима. Най-важното бе да проверим как стои отборът физически, но освен това направихме и доста добри неща на терена. Благодаря на нашия противник, че уважи и се вложи в този двубой в това тежко време. Тепърва обаче предстои да изчистваме игровия облик на нашия тим.”

„Решихме в тази контрола да играят футболистите, които са с нас от началото на подготовката и са в добро състояние. Знаете, че Костадин Дяков има проблеми и това бе причината да не вземе участие. Останалите (б.а. Караславов, Грънчаров, Иршак и Артур Енрике Ояма) имат да наваксват с тренировките и затова пропуснаха мача. Много е вероятно те да се включат чак за мача с Черноморец.”

„Доволен съм от селекцията. Очакваме още един футболист, който би трябвало да се присъедини към нас във вторник. Иска ми се до края на лагера във Велинград да окомплектоваме отбора и в Австрия да се фокусираме върху обиграването и както вече казах – изчистването на облика ни”, заяви Ферарио Спасов.

В събота сутрин играчите на Ботев проведоха последната си тренировка в Тетевен. Следобед отборът се прибира в Пловдив, а от понеделник започва вторият лагер на тима във Велинград.

В курортния град „жълто-черните” ще останат до 14 юли. На 11-ти (сряда) е контролата с Банско, която е от 18.30 часа във Велинград, а вторият етап от подготовката завършва с проверка срещу Черноморец, която е от 18.00 или 18.30 часа в събота в Брестник.

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!