Предстоящ мач:

ЦСКА София - Ботев

ЦСКА София - Ботев

Ферарио Спасов за подготовката до момента

В разгара на лятната подготовка треньорът на Ботев Ферарио Спасов говори за свършената до момента работа. Наставникът на „канарчетата” даде оценка и на приятелския мач с Черноморец, с който приключи лагерът във Велинград. След само ден почивка, в понеделник „жълто-черните” заминават за Австрия. В градчето Бад Леонфелден отборът ще остане до 27 юли, като в този период Ботев ще премери сили със съставите на Дукла(18), Макаби Хайфа (19), Словачко (21) и Уигън(26).

–          Г-н Спасов, как протича подготовката на Ботев до момента?

–          Всичко върви така, както сме го планирали. Преминаха първите два лагера, в които натоварванията за футболистите са по-тежки. Сега отиваме в Австрия, където ще наблегнем върху игровата подготовка. Очакват ни четири контролни срещи срещу сериозни противници.

–          Значи няма да има приятелски мач на свободната дата 24 юли?

–          Да, сметнахме, че е по-добре приятелските мачове да останат четири. Датите остават същите, просто на 24-ти няма да играем.

–          Коментарът Ви за контролната среща с Черноморец…

–          Първо искам да благодаря на феновете, които дойдоха до Велинград и подкрепиха отбора в това тежко време! Като се има предвид, че играхме в края на лагера, мисля че се получи коректен и приятен за гледане мач, въпреки че не се отбелязаха голове. За мен беше по-важно да видим моментното състояние на отбора. Според мен то е добро, защото доста състезатели изиграха цял мач срещу две формации на Черноморец.

–          Забелязвате ли подобрение в играта на отбора в сравнение с първите два приятелски мача?

–          Нормално е да играем по-добре от мач на мач. Черноморец е сериозен дразнител и смятам, че се представихме добре в мача срещу бургазлии. Създадохме достатъчно положения за гол, като същевременно в дефанзивен план отново не позволихме сериозни опасности за нашата врата. Стояхме по-добре от предишните два мача срещу Банско и Видима, така че напредък има. Освен това знаете, че имаме доста нови играчи, които тепърва ще се адаптират и свикват един с друг.

–          Доволен ли сте от футболистите в подготовката до момента?

–          Да, доволен съм. Момчетата тренират с желание, а в контролните срещи всеки, който се появи на терена играе отговорно, а това е най-важното. Разбира се, допускат се грешки, но това е нормално за този етап на подготовката.

–          Към отбора се присъедини и последното ново попълнение Вандер Виейра. Какво е неговото състояние и кога ще го видим в игра?

–          Вандер не е в най-доброто си състояние и му предстоят 10-ина дни, в която трябва да навакса с подготовката. Той е добър футболист, който смятам, че ще ни помогне много. Надявам се да навлезе в кондиция, колкото е възможно по-скоро, за да може да разчитаме на него.

–          Преди няколко дни казахте, че искате още един нападател. Има ли развитие по въпроса?

–          Наистина ми се иска да имаме един по-различен като габарити нападател. Това, което показват Петър Атанасов и Станислав Костов обаче ми дава основание да мисля, че може и да приключим селекцията в този й вид.

Подобни статии

Подобни статии