Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Европейски шампион по шах се включи във видео на Ботев за финала

Европейската шампионка по шах Виктория Радева се включи в специално видео, посветено на предстоящия финал за Купата на България. В главните роли на специалната продукция влязоха гросмайсторът, както и старши треньорът на Ботев Душан Керкез. 

Виктория е многократен държавен шампион по шах, както и европейски първенец. В момента тя следва в пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Само преди няколко месеца пред погледа на хиляди по трибуните на стадион „Христо Ботев“ Виктория беше наградена за поредните си впечатляващи постижения в шаха и обра аплодисментите на феновете на „Колежа“. 

В новото видео, посветено на предстоящия на 15 май финал срещу Лудогорец, е показана връзката между шахмата и футбола. Два спорта, в които всичко е подчинено на стратегия и всеки състезател или треньор трябва винаги да мисли с поне 2-3 хода напред. 

Европейската шампионка показа на треньора и една от най-запомнящите се нейни партии с жертва на кон и дама, завършваща с мат. Виктория пожела на пловдивчани в сряда да матират своя противник още по-красиво.

Можете да видите видеото в нашия YouTube канал, в Instagram или във Facebook.

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!