Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Eдна легенда на 70

На 17 декември рожден ден празнува една от най-видните фигури в историята на „Ботев” Пловдив. Своя 70-годишен юбилей отбелязва легендарният Иван Глухчев – шампион от 1967 година, помощник, а по-късно и старши-треньор на големия жълто-черен тим от 80-те, известен като „Златното поколение”.

Иван Глухчев играе за „Ботев” от 1965 до 1974 година, като полузащитник и централен защитник. За клуба записва 215 срещи и 2 гола за първенството на „А” група. Взима участие в около 50 официални и приятелски международни срещи, в които бележи 5 гола.

През 1967 година Иван Глухчев е част от отбора, спечелил втората и последна засега шампионска титла в клубната история. С „Ботев” е носител и на Балканската купа за 1972 година. След приключване на състезателната си дейност, Иван Глухчев се отдава на треньорската професия. Под негово ръководство „Ботев” печели сребърните медали в шампионата през 1986-та и бронз през 1985, 1987 и 1988 година.

Ръководството на „Ботев” Пловдив честити празника на Иван Глухчев и му пожелава много здраве и поводи за щастие както в личен план, така и с любимия отбор!

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!