Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Два отбора от школата ще премерят сили с Фенербахче и Галатасарай

Два от наборите в школата на „Ботев“ ще изиграят престижни проверки през следващата седмица. „Жълто-черните“ формации при U14 и U15 ще премерят сили с връстниците си от „Галатасарай“ и „Фенербахче“ в приятелски срещи, чиято цел е да се провери нивото на юношите срещу солидни съперници.

Малките „канарчета“, водени от треньорите Андрей Андреев и Георги Онов, ще пътуват за Истанбул в понеделник и ще останат в турския мегаполис до четвъртък. Двубоите ще се състоят на 13 и 14 февруари (вторник и сряда). 

Директорът на ДЮШ Иван Цветанов заяви, че международните мачове срещу стойностни съперници ще бъдат един от приоритетите в работата на клубната академията. 

„Желанието ни е да играем с два турски гранда, за да видим на какво ниво са нашите отбори. Разчитаме, че като Клуб ще сложим началото на дълготрайно сътрудничество с тези клубове, което да бъде изгодно за всички страни. Търсят се възможности и за други подобни приятелски мачове с отбори от силни школи. За нас е важно да знаем къде се намираме като подготовка на състезателите, за да си направим изводи къде и какво трябва да подобрим в нашия начин на работа“, коментира Цветанов.

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!