Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Душан Керкез: Трябваше да спечелим, играхме по-добре от Локомотив

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) остана недоволен от крайния резултат в градското дерби срещу Локомотив на стадион „Христо Ботев“.

Ето какво сподели наставникът ни:

„Изиграхме много силен мач. Трябваше да спечелим. Моите момчета дадоха всичко от себе си. Играха футбол, създадоха положения. За „Локомотив“ имаше само една възможност през целия мач. Липсваше ни голът. Вкарахме твърде много в последните мачове, но днес не успяхме. Щастлив съм от това, което момчетата показват. Не сме доволни, че не спечелихме. Искам да благодаря и на привържениците. Те също дадоха всичко от себе си. Много малко не ни достигна да спечелим“, бяха първите думи на Душан Керкез.

„Дербито е мач с много емоции. Имаме много млади момчета. Тогава когато трябва да са по-спокойни, те допуснаха някои грешки. Ние продължаваме да работим. Така искам да виждам моите футболисти. За да спечелим дербито, трябва да играем силно. Съжалявам, че не го направихме. Ще продължаваме да работим“.

„Отборът на „Локомотив“ започна силно сезона, а ние стартирахме по-колебливо. Не бяхме в добра позиция от гледна точка на самочувствие. Щастлив съм от начина, по който играхме. Пресирахме ги високо, така трябва. Победите ще дойдат“.

„Имам опит в дербита, но много от момчетата нямат. Подходихме много отговорно към мача. Това не е мач като всички останали. Трябва да работим върху завършващата фаза и попаденията сами ще дойдат“.

„Имаме прогрес, категорично е така. Подобряваме се с всеки изминал мач. За нас проблемът е, че все още ни липсват точки. Трябва да догоним отборите над нас. Оставам с усещането, че трябваше да спечелим този мач. Имаме мач с „Левски“ и още мачове до края на годината. Фантастично е да усетя духа на това дерби. Имаше много хора и не спряха да ни подкрепят. Победите ще дойдат още в следващото дерби. Щастлив съм, че бях част от дербито“, завърши още Душан Керкез.

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!