Предстоящ мач:

Ботев - Ботев Враца

Ботев - Ботев Враца

Dееp Purple изнесе рок-шоу в чест на Ботев

Легендарните Deep Purple изнесоха концерт в чест на 100-годишнината на “Ботев” Пловдив. В арена на музикалното шоу се превърна стадион “Христо Ботев”, който отвори врати за повече от 10000 почитатели на групата от цялата страна. В продължение на час и четиридесет минути звездите на рока поддържаха децибелите и адреналина на публиката високи и показаха защо музиката им е вечна.

Точно в 20.00 на сцената излезе пловдивската група “Кросфайър”, която подгря атмосферата докато феновете на Purple продължаваха да прииждат и да заемат местата си в очакване на класиците в твърдия рок. Точно час по-късно публиката на “Колежа” изригна при появата на британците, написали саундтрака на редица човешки съдби…

Йън Гилън, Роджър Глоувър, Стив Морз, Дон Еъри и Йън Пейс влязоха в шоуто с летящ старт и не дадоха думата на публиката близо двадесет минути. Едва след като изпълни няколко парчета от новия албум “Now What”, Гилън поздрави аудиторията и й даде да разбере, че тя също ще има своята роля в пловдивската рок-вечер. Вокалът се оттегли за кратка глътка въздух и пусна на преден план своите колеги, които поеха с щафетата с поредица от соло изпълнения…

Морз, Глоувър и Пейс показаха виртуозните си умения на китари и барабани, преди Дон Еъри да поднесе изненадата на вечерта при неговата индивидуална акция. Майсторът на рок-пианото вмъкна в своя микс български етномотиви, с което окончателно спечели въодушевената публика.

Концертът продължи с  някои от безсмъртните парчета на Deep Purple. Очаквано, най-мощният рев от стадиона дойде с първите ноти на “Smoke on the water”, а Йън Гилън на няколко пъти свали микрофона и остави припева на разгорещената тълпа. В края на този си евъргрийн, Гилън и компания казаха „Чао” на феновете. Музикантите обаче бързо реагираха на призивите за бис и се завърнаха на сцената, а Дон Еъри довърши концерта облечен с екип на “Ботев”, какъвто получиха като подарък и всички останали членове на Deep Purple.

Рок-шоуто завърши с продължителна заря, а след неговия край тишината продължи съвсем кратко преди да бъде разсечена от акапелните изпълнения на бултрасите, които изпратиха доволната публика с песни за любимия “Ботев” – отборът на Пловдив!

От ложата на стадион „Христо Ботев” концертът изгледа мажоритарният собственик на клуба Цветан Василев, който бе в компанията на цялото “жълто-черно” ръководството.

Още снимки от концерта може да видите във фотогалерията на сайта.

Подобни статии

Подобни статии