Предстоящ мач:

Панатинайкос - Ботев

Панатинайкос - Ботев

Документалният филм “Българската Биткойн Топка”

Биткойн журналистът Джо Накамото, известен със съдържанието си, документиращо приемането на Биткойн по света, посети и Футболен клуб Ботев и древния Пловдив. След документалните му филми от Куба, Перу, Ирландия, Ел Салвадор, Обединеното кралство и други, последната спирка на Накамото го отведе в сърцето на българската футболна сцена. Каква е неговата мисия? Да проследи пионерския ход на ПФК Ботев Пловдив, който възприема Биткойн и комуникационния протокол Nostr.

Пътуването на Джо Накамото започна с домакинския мач на от Първа Лига на Ботев Пловдив срещу Пирин Благоевград, където „канарчетата” триумфираха с 3:1. Именно сред тази електрическа атмосфера Накамото стана свидетел от първо лице на възприемането  на “жълто-черната”  страст и  Биткойн иновацията.

В стремежа си да разкрие влиянието на Биткойн върху клуба  и неговите предани фенове, Накамото се обърна към ботевистите. Един от тях е Жоро Николов, всеотдаен привърженик, чийто ентусиазъм както за Ботев, така и за Биткойн са безгранични. Николов беше силно разпален, когато сподели:

„Преди месец бях изключително развълнуван да науча, че Ботев Пловдив приема Биткойн в магазините си и че клубът активно популяризира мисията на Биткойн.“

Участието на Николов в Plovdiv Bitcoin Meetups в Club Fargo подчертава подкрепата на Ботев общността за иновативната инициатива на нашия клуб.

В разговор с Теодор Бочев, известен сред жълто-черната общественност привърженик и бивш председател на Сдружение ПФК Ботев, Накамото се задълбочи по темата. Отразявайки начинанието на Ботев с Биткойн, Бочев коментира: 

„Това е страхотно, защото обичам Биткойн, но не знам дали феновете знаят какво прави. Но фактът, че ти като Биткойн журналист си тук да отразиш случващото се, означава, че ръководството правят нещо добро за клуба.“

Всеки Ботевист е добре дошъл да се включи всеки първи вторник от месеца, от 19:00 часа в ежемесечните Биткойн срещи в Пловдив в Club Fargo!

Потопете се в света на Биткойн, срещнете се с други фенове и разберете за възможностите, които Биткойн създава за нашия любим Ботев.


Запишете се за следващото събитие на 5 март ТУК.

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!