Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Ботев подкрепи Деня за борба с диабета

Ботев (Пловдив) се включи в събитие, посветено на Световния ден за борба с диабета. То се проведе на ул. „Княз Александър Батенберг“ в центъра на града под мотото „Каква стъпка ще направиш днес?“. 

Представители на „жълто-черния“ клуб на събитието бяха футболистите Тодор Неделев и Йордан Христов. Двамата, заедно с колегите им от Локомотив (Пд) – Тодор Тимонов и Пламен Крачунов, се превърнаха в посланници на информационната кампания „Открито за диабета“.

Четиримата спортисти направиха символично изкачване на стълбите от главната улица към Дановия хълм в знак на съпричастност с каузата на кампанията. Целта на „Открито за диабета“ е ранната диагностика на заболяването и превенция, в основата на която са здравословен хранителен режим и достатъчна физическа активност.

Неделев и Христов обясниха защо приеха да се включат в инициативата. 

„Това е една позитивна кампания и за нас е удоволствие да се включим в нея. Като активни спортисти ние подкрепяме физическата активност и здравословното хранене. Призоваваме хората от всички възрасти, и особено младото поколение, да отделя по-голяма част от свободното си време за спорт, защото той е в основата на по-крепкото здраве“, заяви Данчо Христов по повод кампанията.

„Спортът, в това число и любителският, е най-добрата ваксина срещу болестите. Дори една 30-минутна разходка всеки ден  е достатъчна да подобри тонуса ни и да ни накара да усетим положителния ефект от физическата активност“, подкрепи своя съотборник Тодор Неделев. 

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!