Предстоящ мач:

Ботев Враца - Ботев

Ботев Враца - Ботев

Ботев форсира строежа на „Колежа“, отборът се мести в Коматево

Ръководството на ПФК БОТЕВ Пловдив ще форсира реконструкцията на стадион „Христо Ботев“. Първоначалните планове за поетапно изграждане на съоръжението бяха окончателно прекроени и строежът на новия „жълто-черен“ дом ще бъде осъществен с паралелното издигане на неговите четири трибуни. Желанието на клуба е „Колежа“ да бъде напълно завършен до пролетта на 2015 г. и да бъде готов да посрещне двубоите от Европейското първенство за юноши до 17 г. 

След обсъждането на различни варианти бе взето решение до завършването, през цялата 2014-та и пролетта на 2015 г., представителният отбор на Ботев да играе своите официални домакински срещи на централния терен на Футболен комплекс Ботев – 1912 в Коматево. За целта, зрителските места на базата ще бъдат увеличени, както и ще бъдат направени необходимите корекции, за да може комплексът да получи лиценз за мачовете от „А“ група.

Клубът вече обсъди своите планове с Лицензионната комисия на БФС и полицията, и има тяхната подкрепа. След като бъдат уточнени всички детайли по промените, които ще настъпят на базата, ПФК БОТЕВ ще ги оповестви пред футболната общественост.

Последният домакински мач на Ботев преди мащабната реконструкция на стадион „Христо Ботев“ ще бъде на 12 декември срещу отбора на Берое.

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!