Предстоящ мач:

ЦСКА 1948 - Ботев

ЦСКА 1948 - Ботев

Банатски българи посетиха Ботев на клубната база

Неочаквани и много скъпи гости посетиха базата на Ботев в Коматево във втория ден от месец април. Детският отбор на Победа от румънското градче Стар Бишнов, където се намира най-старата българска диаспора, разгледа тренировъчния център на клуба и дори се срещна с част от „жълто-черните“ футболисти. 

Момчетата от Победа са един от участниците в тазгодишното издание на международния детски турнир „Франц Коков“, който се провежда на 2-ри до 5-ти април в Раковски. Предвождани от почетния консул на България в Румъния Георги Наков, банатските българи отскочиха до Пловдив, за да разгледат отблизо тренировъчния център на Ботев и да се видят с любимеца си Серджан Лукин, който е роден и израснал в областта Тимиш, където се намира и Стар Бишнов.

Малките футболисти, по-голямата част, от които наши сънародници, бяха посрещнати топло от представители на клуба, Серджан и другите румънци в ятото на „канарчетата“ – Бенга и Куртеан. Тримата разговаряха с охота с децата, а към общата снимка по желание на нашите гости бе присъединен и героят от американското лято през 94-та и настоящ помощник треньор на Ботев – Цанко Цветанов. [img2]

Малчуганите получиха фланелка на Лукин и подаръци от Клуба на привържениците на Ботев Пловдив, а Георги Наков, който освен почетен консул в северната ни съседка е и дългогодишен кмет на Стар Бишнов, бе зарадван с членска карта на Клуба на привържениците.

Гостите останаха впечатлени от условията, в които тренират талантите от академията на Ботев, но и ние бяхме не по-малко приятно изненадани, когато разбрахме с какво желание и любов банатските българи от Стар Бишнов съхраняват и развиват българското у себе си. Освен, че са част от стабилна българска общност на повече от 270 години, пазеща и съхраняваща културата и традициите на родината, в Стар Бишнов се грижат и за развитието на спорта, като по отношение на материална база могат да служат за пример на голяма част от Западна Румъния. 

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!