Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Бакалов: Проектът за стадион Пловдив е крачка към бъдещето

Почетният президент на Ботев Пловдив Марин Бакалов застана твърдо зад идеята стадион „Пловдив” да бъде реконструиран по плана на испанските архитекти, които Христо Стоичков доведе. Според него обаче, това трябва да стане и със съгласието на представителите на леката атлетика и Университета по хранителни технологии, които стопанисват под една или друга форма различни части от площта предвидена за строеж.

„На първо място трябва да благодарим на Христо Стоичков и да го адмирираме за желанието му да помогне Пловдив да има подобно съоръжение и за това, че действа по този въпрос. Това, което показаха хората от Испания, е уникално за България. Лично за мен няма съмнение дали трябва да бъде реализиран този проект, защото това съоръжение ще бъде крачка към бъдещето за Пловдив. Нашият град има нужда от това.

От дебатите при представянето на проекта се видя, че има конфликт с интересите на тениса, плуването и леката атлетика. Голям пропуск е, че тези спортове не бяха предварително запознати с плановете за стадион „Пловдив”. Това доведе до тяхното оправдано недоволство. Сега най-важното е общинарите да предизвикат един разумен диалог с представителите на тези клубове, в който всеки да каже своите изисквания и да се стигне до коненсус. След това тези изисквания да бъдат представени на проектантите. Те показаха, че са отворени към разговор, след който интересите на всички да бъдат защитени.

Колкото до нас – футболните хора, мисля че единствените претенции, които можем да имаме са около капацитета на стадиона. Но и тук испанците веднага се съгласиха и казаха, че не е проблем да се увеличи броят на седящите места.

Проектът е страхотен, а търговски части в него е нормално да има. Тенденциите по цял свят са такива. По този начин комплексът ще бъде достъпен и интересен за всички пловдивчани. Да не забравяме, че говорим за инвестиция от почти 160 млн. евро. Това не се случва всеки ден. Все пак е в реда на нещата инвеститорите да търсят възвръщаемост по този начин. Длъжни сме да привлечем тези хора в града, само ще спечелим от това.”

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!