Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Асен Караславов: Трябва да играем по-добре от първия кръг, очаквам много фенове на „Герена“

Капитанът на „Ботев” Асен Караславов взе участие в традиционната преди шампионатен мач пресконференция. Опитният защитник демонстрира спокойствие и увереност преди гостуването на „жълто-черните” на „Левски”. Ето как отговори той на въпросите на медиите:

– След няколко години в Германия, как ти се струва българското първенство, повишило ли е то нивото си?

– Рано е за подобни оценки, но съдейки от първия ни мач срещу „Славия” мога да кажа, че видях минимално израстване на българския футбол.

– Какви са възможностите на отбора срещу „Левски”?

– За нас е важно в този мач да покажем по-добра игра от първия мач и да изпълним треньорските указания. Тренировките ни през седмицата са насочени изцяло към тази среща и аз мисля, че ще успеем да се справим.

– Би ли сравнил като сила „Ботев” и предишния си отбор „Гройтер Фюрт”?

– Това е труден въпрос. В „Ботев” бе направена добра селекция и бяха привлечени силни чужденци. Мисля, че с този състав отборът може спокойно да се мери с „Гройтер Фюрт”.

– Какво е настроението в съблекалнята и има ли вече колектив?

– Още в началото, когато се прибрах в „Ботев” ми направи впечатление, че в отбора са събрани доста интелигентни момчета, което е много важно. Вече се забелязва един добър колектив. Настроението е като преди всеки мач. В Германия ме научиха да не разделям отборите на първи и последен, на силни и слаби, така че за мен мачовете с „Левски” и ЦСКА не се различават от останалите. Настроението в съблекалнята е добро и очакваме мача.

– Говорите ли си в отбора за големия интерес към мача и еуфорията сред публиката на „Ботев”?

– Естествено, че това ни вълнува и следим какво се случва. Мисля, че на „Герена” публиката на „Ботев” може се окаже повече от тази на домакините. Разбрах, че са отпуснати 2500 билета за нашите привърженици, според мен в София те ще бъдат доста повече. Подобна подкрепа е много важна за всеки един отбор.

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!