Георги Синапов – момчето, което избра БОТЕВ! 13-12-2018 17:07

Уважаеми ботевисти,

Представяме Ви поредната интересна история на малък привърженик на Ботев Пловдив, избрал да следва и подкрепя жълто-черните. Този път на фокус е десетгодишният Георги Синапов от Пловдив.

Силата на духа и волята да преодоляваш трудностите са качества, които всеки би искал да притежава, но малцина са тези, които устояват на предизвикателствата на съдбата. Не така стоят нещата при нашия главен герой.

Георги е с ДЦП – пареза на леви крайници по рождение. За щастие, благодарение на своето постоянство и дисциплина при редовното ходене на физиотерапия и тренировките по плуване, днес Георги може да тича и да играе футбол.

Още на 5 години, въпреки че баща му е привърженик на „Левски“, а приятелите му са от „Локомотив“, Георги сам избира любимия си отбор – „Ботев“!

Днес, вече 10-годишен, Георги е отличен ученик в ОУ „Душо Хаджидеков“ и тренира любимия си спорт в школата на ФК „Лион“.

Всекидневно чете, гледа и се интересува от всичко, случващо се в гнездото на „канарчетата“. Страда при загубите и се радва шумно при победите за ужас на съседите, както с усмивка разказва неговата майка.

Обича да чете автобиографии на известни футболисти, а мечтата му е да се срещне с някой от любимците си и да получи негов автограф.

Е, мечтите са за това, за да се сбъдват!

В четвъртък следобед, без да има и най-малка представа какво му предстои, Георги и неговите родители прекрачиха входа на клубния магазин в Коматево, за да купят на главния герой в тази история новия клубен календар.

Разбира се, магазинът „не работеше“ и се наложи Георги да изчака в клубното кафене същият да отвори. От думите му разбрахме, че Тодор Неделев, Лъчезар Балтанов и Антонио Вутов са сред любимите му футболисти.

Трудно ни е да опишем емоцията на Георги и неговите родители в момента, в който при него, носейки му подаръци, пристигна споменатото вече „жълто-черно“ трио.

След разговора със своите любимци, Георги обеща, че ще продължава да бъде отличен ученик и ботевист за пример, а ние ще го очакваме на трибуните при подновяването на футболното първенство през пролетта.

Уважаеми ботевисти, можете да изпращате вашите истории, както и такива, свързани с ваши близки и познати, на адрес: pr@botevplovdiv.bg