Ботев се разделя с Мариян Огнянов 14-06-2015 14:36

"Ботев" Пловдив се разделя с плеймейкъра си от последните три и половина години Мариян Огнянов. Халфът, който в края на юни ще навърши 27 години, е на крачка от преминаване във вицешампиона на Румъния "Търгу Муреш". Договорът на Огнянов с "Ботев" изтича на 30 юни, но футболистът получи разрешение да се присъедини към новия си отбор две седмици по-рано за старта на лятната подготовка. 

Мариян Огнянов напуска ятото на "канарчетата" след три сезона и половина с жълто-черната фланелка. Юношата на "Левски" пристигна на стадион "Христо Ботев" през януари 2012-та, когато "Ботев" бе вървеше по пътя на своето възраждане и в този момент се намираше в "Б" група. Още с пристигането си Огнянов се превърна в основен играч в халфовата линия и логично си тръгва от клуба на второ място в статистиката по изиграни мачове среди всички играчи, минали през "Ботев" от 2010-та насам. 

За 3,5 години в клуба Мариян записа 118 официални участия (86 - "А" група, 10 - "Б" група, 11 - Купа България, 10 - Лига Европа, 1 - Суперкупа), в които отбеляза 16 гола и записа редица асистенции.

ПФК "Ботев" благодари на Мариян Огнянов за лоялността, безупречния професионализъм и прекрасните моменти във времето на съвместна работа, и му пожелава успех по терените в Румъния! 

Прощалното интервю на футболиста може да прочетете тук.