Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Ангел Палийски: Изпращаме тежка година и гледаме с оптимизъм към следващата

Председателят на Съвета на директорите в ПФК Ботев Ангел Палийски направи обръщение към Ботевистите на коледното тържество в хотел „Марица“. Публикуваме пълното изказване, което бе предадено задочно поради отсъствието на клубния шеф:

Скъпи приятели Ботевисти,

По силата на обстоятелствата тази вечер не мога да бъда сред всички Вас, за което искрено съжалявам!

Въпреки това използвам момента да се обърна към Вас, макар и задочно…

Изпращаме една изключително тежка година за любимия ни Клуб, в която трябваше да решаваме редица проблеми от всякакво естество – спортно-технически, организационни и най-вече финансови.

Настоящата футболна година започна не просто трудно … В началото на месец Юли натрупаният от предходната година дефицит бе в размер на над 2,5 млн. лева, Клубът не просто нямаше възможност за селекцията, която всички очакваха, а трябваше да погасява стари плащания към футболисти и кредитори.

Успоредно с борбата за преодоляване на изключително драматичните ликвидни проблеми , в кратко време трябваше да бъде преструктуриран и вътрешният дълг от над 50 млн. лева.

Знаехме, че пътят, пред който сме изправени е трънлив и труден, но и същевременно единственият спасителен за Клуба.

В голям период от отиващата си година съдбата на Ботев бе заложена на карта, но с цената на много усилия и десетки безсънни нощи успяхме само в рамките на 5 месеца да направим това, което други клубове не успяха, а именно да се спасим от фалит.

Понесохме и много укори – справедливи или не – историята ще покаже… но важното е, че тя – историята, продължава и Ботев е готов да напише следващата страница от нея.

Дългът е преструктуриран, в Клуба влизат нови акционери, сключват се дългосрочни спонсорски договори! 

Така в този момент, и за всеобща наша радост, мога с огромно облекчение да съобщя, че Ботев е финансово спасен!

Използвам възможността да изкажа огромна благодарност на всички служители на Клуба за това, че приеха наложените им рестрикции и продължиха да изпълняват съвестно служебните си задължения, за да може заедно да преболедуваме този тежък период!

Благодаря и на хилядите привърженици на Ботев, че отново бяха така необходимата опора в тези тежки месеци и подкрепяха отбора, въпреки колебливото представяне и незадоволителните резултати!

В навечерието на топлите коледно-новогодишни празници, искам да пожелая на всички Вас най-вече здраве и вярвам, че през настъпващата 2016 година ни очакват много положителни емоции, свързани с любимия ни Ботев!

С уважение,

Ангел Палийски

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!