Предстоящ мач:

Ботев - Ботев Враца

Ботев - Ботев Враца

Ангел Палийски: Бутаме втора трибуна, до лятото ще сме изградили две

Стадион „Христо Ботев“ ще остане без още една от трибуните си до края на настоящия сезон. Целта на нейното премахване е да бъде форсирана реконструкцията на новият дом на „канарчетата“ и той да бъде завършен в зададения срок. Това стана ясно на среща между представители на ръководството на ПФК „Ботев“ и ангажираните с реконструкцията – инжeнери, архитекти и изпълнители, както и в присъствието на членове на Лицензионната комисия към БФС. Любопитните подробности от срещата пред клубния сайт разкрива изпълнителният директор на „Ботев“ (Пловдив) Ангел Палийски:

 – Г-н Палийски, какви са новините около реконструкцията на стадион „Христо Ботев”?

 – Предвид желанието на собственика на нашия клуб г-н Василев стадионът да бъде завършен до края на 2015г., взехме решение да ускорим работата, като започнем строителството на 2 сектора едновременно. По тази причина ще бъде премахната южната трибуна, а от понеделник стартираме мащабните дейности по изграждането на стадиона. Това е единственото възможно решение, ако искаме да спазим необходимото технологично време при строителството и да видим завършен новия „Христо Ботев” в споменатия срок.

 – Това ще доведе до неудобство за привържениците на„Ботев”, каква реакция очаквате от феновете?

 – Осъзнаваме ситуацията и сме наясно, че това ще доведе до неудобства за нашите привърженици. Капацитетът без двете трибуни ще бъде около 10-11 хиляди зрители. Това ще е проблем за дерби мачовете. В същото време и атмосферата на стадиона няма да бъде същата, което не е добре и за отбора. Въпреки това, смятам че всички ботевисти трябва заедно да изтърпим този период в името на каузата, която сме си поставили – „Ботев“ да има модерен стадион, който да отговаря на високите съвременни изисквания и да може да посреща мачове от груповата фаза на Шампионската лига.

 – Кога очаквате да бъдат завършени и да започнат да функционират двете трибуни?

 – Заложеният срок е 31 август 2014г. Ние обаче сме доказали, че можем да съкращаваме сроковете, както се случи и с базата в Коматево. Дълбоко в себе си съм уверен, че ще сме готови по-рано. Дано да имаме и по-мека зима, защото атмосферните условия също са от значение.

 – Значи при добро стечение на обстоятелствата Ботев може да стартира следващия сезон с две чисто нови трибуни?

Да, точно така.

Подобни статии

Подобни статии