Предстоящ мач:

Ботев Враца - Ботев

Ботев Враца - Ботев

Ангел Палийски: 90% от работата по концесията вече е свършена

Изпълнителният директор на „Ботев“ Пловдив Ангел Палийски представлява клуба пред комисията, която разгледа документите за участие в концесията на стадион „Христо Ботев“. Той коментира свършената до момента работа и обясни предстоящите до приключване на процедурата действия.

–  Г-н Палийски, може ли да се твърди, че Ботев вече е концесионер на стадион „Христо Ботев”?

–  Бих казал, че на 90% това е така. Комисията остана изключително доволна от работата, която клубът е свършил, както и от посочените показатели и параметри по концесионното ни предложение, след което офертата бе приета. Оттук нататък следва чисто процесуална работа. Трябва да съгласуваме с пет министерства и Областна управа. След това концесията ще мине през гласуване от Общински съвет и тогава тя ще бъде факт.

–  В какъв срок очаквате да се случи всичко това?

–  Нашата цел беше документацията да бъде внесена за гласуване на сесията на 28 февруари, следващия четвъртък. Предвид последните политически събития в страната, не бих се ангажирал със срок, тъй като не знаем как ще продължат работата си министерствата. Мога да кажа със сигурност, че ПФК „Ботев” ще направи всичко по силите си това да се случи възможно най-скоро. Не сме се отказали от датата 28 февруари.

–  Знаем, че административните процедури в България са доста тежки. Така ли беше и в нашия случай?

–  Отдаването на концесия на даден обект наистина е една от най-тежките процедури. Но ние имаме опит и дори успяваме да съкратим сроковете, които предварително ни прогнозираха. Предвижданията за базата в Коматево бяха, че ще са ни необходими 9-10 месеца само да се сдобием с концеията, а ние успяхме за 4 месеца. Същото се случва и със стадион „Христо Ботев”. Предварителните разчети показваха, че тя ще стане факт не по-рано от лятото, но ето, че отново изпреварваме сроковете. Това доказва, че когато има желание за работа, разбиране и доверие между заинтересованите страни, нещата се случват по-бързо. Тук е мястото да изкажа нашите благодарности на отдел „Концесии” в общината, защото тези хора положиха максимални усилия за съкращаването на сроковете.

–  Кога може да започне строителната дейност по стадион „Христо Ботев”?

–  За конкретни дати ще говорим след официалното сключване на договора за концесията между Община Пловдив и клуба. Хубавите моменти за всички ботевисти тепърва предстоят.

–  От коя категория ще бъде новият стадион на „Ботев”?

–  Категорията е 2 звезди, което е втората най-висока. Тези, които са с една звезда позволяват на тях да се играят финали от европейските клубни турнири. Нашият стадион ще отговаря на всички останали изисквания.

–  Няколко думи и за работата в Коматево, кога „Ботев” ще влезе в своята нова база?

–  Правим всичко възможно и като ръководство ще положим максимум усилия базата да бъде напълно завършена в началото на месец септември тази година.

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!