Предстоящ мач:

Ботев - Арда

Ботев - Арда

Академията на Ботев започна нови обучителни срещи с родители

Психологът на клуба – Илияна Димитрова започна да провежда обучителни срещи с родителите на момчетата от академията на Ботев (Пловдив). 

Първата среща бе на тема „Влиянието на родителските стилове при отглеждане на спортист. Как да помогнем в изграждането на стабилна психика“

Целта бе родителите да се запознаят с основните стилове възпитание и възможните последици – позитивни и негативни.

Според Димитрова високите спортни постижения зависят както от физическите качества и талант на спортиста, но и от психологическите характеристики и в този смисъл са комплексен резултат от една страна на положените усилия на специалистите, но от друга страна зависят от възпитанието и подхода от страна на родителите.

Всеки родител прави това, което смята, че е най-добро за детето, но се оказва, че в много случаи е точно обратното и дори се вреди. Често няма осъзнаване за това как прекомерната родителска амбиция и очаквания водят до изключително голямо напрежение у спортиста, което пък е предпоставка за нежелани психологически състояния, водещи до недобро представяне в мачовете.

В процеса на развитие на спортиста всички ние участваме заедно и е добре да гледаме в една и съща посока, призовава психолога.

Следващата среща с родителите се очаква да бъде в края на месец ноември.

Подобни статии

Подобни статии

Не пропускай нищо от любимия клуб

Благодарим ви, че се абонирахте!
There was an issue submitting the form!