Николай Киров: Отборът има стабилно ядро, целта е да се развиваме

Статията е публикувана на 11 Юни 2018, 19:44
Размер на шрифта

Старши-треньорът на Ботев Николай Киров говори пред медиите преди старта на подготовката. Преди първата тренировка на тима наставникът на "жълто-черните" отговори на въпросите на журналистите, касаещи трансферите, целите пред отбора и други спортно технически аспекти. Ето какво сподели Киров пред микрофоните:

"Като треньорски екип винаги сме имали за цел да се се развиваме и представяме по-добре от предишния сезон. Все още обаче нямаме поставени цели от ръководството. Предполагам, че това ще се случи, когато се изяснят нещата около собствеността на клуба."

"Имаме стабилно основно ядро в отбора. Разбира се, селекцията е отворена, а и трансферният прозорец е доста дълъг, така че може да има движение и в двете посоки."

"Очаквам наличието на Васил Шопов в състава да ни донесе разнообразие в офанзивен план, докато привличането на Костадин Ничев ще търсим стабилизиране на защитата, където анализът на миналия сезон показа, че имаме проблеми."

"Продължаваме да търсим централен защитник, в развитие е ситуацията и около поста ляв бранител. Отправили сме предложения и към Лазар Марин и към Филип Филипов, но все още нямаме подписан договор с нито един от двамата."

"Вратарският пост бе с най-сериозна конкуренция през миналото първенство. Доволен съм и от двамата ни вратари и не искам да се разделяме с нито един от тях."

"Мисля, че темата за бюджета на клуба трябва да се коментира от хората над мен. Надявам се, че скоро ще има развитие около новия собственик и той ще може да говори по финансовата част. Аз мога да говоря за фактите от спортно-техническо естество."

"Доколкото знам в клуба няма официално предложение към нито един от нашите футболисти. Ако такова постъпи, ще бъде обсъдено и може да се стигне до трансфер, знаете че такава практика в нашия клуб в последните години има."

"Рано е да се говори за програмата в първенството. Тя е такава, каквато е. Така или иначе, ще трябва да играем с всички противници. Сега най-важното е да проведем една добра подготовка и да влезем в първенството в добра форма. Разбира се, че ще търсим успешен старт в шампионата."

"За формата на първенството не искам да говоря. Според мен решението той бъде тестван в продължение на 3 години е добро. Така най-добре ще се преценят и плюсовете и минусите му, за да се избере най-правилното решение дали да се продължи с него или не."


Лазар Марин

Лазар Марин

Защитник
Филип Филипов

Филип Филипов

Защитник
Николай Киров

Николай Киров

Старши треньор
Васил Шопов

Васил Шопов

Полузащитник
Костадин Ничев

Костадин Ничев

Защитник
Партньори
Кауза Колежа
Класация Футболист на сезона
Последно от ДЮШ